Košarka: Liga 6 i Liga za ostanak

Široki domaćin Leotaru, Zrinjski gostuje u Bijeljini

23.03.2016.
u 09:00

Večeras se igraju svi susreti 4. kola Lige za prvaka košarkaša Bosne i Hercegovine, kao i svi susreti Lige za ostanak. Nakon tri odigrana kola, potpuno je jasno da će u Ligi za prvaka Igokea voditi glavnu riječ, ne samo za startnu poziciju broj jedan pred doigravanje, nego i za ovogodišnjeg prvaka. Koje će se tri momčadi priključiti Aleksandrovčanima u doigravanju četiri najbolje plasirane momčadi, čini se kako nakon tri odigrana kola u potpunoj neizvjesnosti izglede ima svih pet preostalih momčadi.

Posrtaj Kaknja

Mali korak ispred ostalih ima Mladost iz Mrkonjić Grada jer ima dvije pobjede i večeras čeka Kakanj, najbolju momčad iz Lige 12. Ostale momčadi Široki, Leotar Swisslion, Kakanj i Spars imaju po jednu pobjedu. Kakanj je u Ligu 6 ušao vrlo ambiciozno kao najbolja momčad iz Lige 12, ali je na samome startu Lige za prvaka doživio dva visoka poraza, što ih je svakako uzdrmalo. U večerašnjem susretu u Mrkonjić Gradu, Mladost je objektivno bliža pobjedi. Široki koji je upravo u prošlom kolu poražen od Mladosti u Mrkonjić Gradu ugošćuje Leotara Swissliona. Širokobriježani igraju s potpuno pomlađenim sastavom u odnosu na najveći dio Lige 12. Ostali su bez trojice važnih igrača.

Korak prema doigravanju

Najprije redove momčadi s Pecare napustio je Johny Dee, pa potom Ivan Novačić, a nakon njega Krys Faber, a Juraj Segarić bio je posljednji koji je napustio momčad trenera Damira Vujanovića. Međutim, Karačić, Kovačević, Ćorić, Vranješ i ostali učinit će sve kako bi pobijedili Trebinjce, a time i napravili veliki iskorak prema doigravanju. S druge strane, Trebinjci igraju s dosta oscilacija. U susretu protiv Kaknja na svom parketu odigrali su odlično i postigli visoku pobjedu. Međutim, u prošlom kolu bili su neprepoznatljivi i odigrali su jako loše u Sarajevu protiv Sparsa. Očekivao se veći otpor momčadi Dragoljuba Vidačića, ali ne samo da su kiksali, već su odigrali loše i doživjeli relativno visok poraz. Najlakšeg protivnika u ovom kolu imat će vodeća Igokea. U goste im stiže Spars koji je u prošlom kolu iznenadio i odigrao jako dobro protiv Leotara, ali unatoč svemu, protiv regionalnog ABA ligaša i ovogodišnjeg pobjednika kupa Bosne i Hercegovine, igrači Mensura Bajramovića bili bi zadovoljni i skromnijim porazom.

Parovi 4. kola: Široki – Leotar Swisslion 19, Mladost – Kakanj, Igokea – Spars 19.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije