Punija blagajna:

Široki dobio "10 veličanstvenih" sponzora, bit će ih još

storyeditor/2023-01-03/bagaric.jpg
04.01.2023.
u 17:14

Nakon sunčane jeseni, nogometaši i pristaše Širokog Brijega nadaju se još sunčanijem i ugodnijem proljeću u Premijer ligi BiH

Nakon što je 19. studenoga prošle godine Široki Brijeg na Pecari tijesno (1:0) svladao Tuzla City golom Ilije Bagarića, iz kluba praktički nisu stizale nikakve novosti.

Pozitivno razdoblje

Baš zato, i ne samo zato, na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji na Pecari našlo se mnoštvo predstavnika sedme sile. No, pođimo od toga 19. studenoga. Tada je pomoćni trener Širokog Stanko Bubalo obećao pred novinarima da će momčad u stanci ostati na okupu te da će se dodatno pojačati. Stanko je tada imao trenersku "B" licenciju, u međuvremenu je položio za "A" licenciju, pa mu je još ostalo steći i Uefinu PRO-licenciju. Sigurno je nećemo predugo čekati:

- Iza nas je pozitivno jesensko razdoblje u kojemu je klub zasjeo na 2. mjesto na ljestvici, postignuto je rijetko viđeno jedinstvo igrača, trenera i navijača. Ovih dana na sve se nadovezao značajan broj klupskih sponzora, njih 10, a uskoro bi se njihov broj trebao dodatno povećati, rečeno je na tiskovnoj konferenciji. Tih 10 sponzora (Ataco, Emerus, Feal, iForm, MCI, Mepas, Namex, Primorka, TT kabeli i Williams), odmah je "oplemenilo" klupsku blagajnu izvjesnom (ne baš skromnom) svotom, kojom su pogašeni neki financijski požari. U nastavku suradnje s klubom novac će od sponzora pristizati određenom dinamikom.

- Već sljedećeg ponedjeljka (9. siječnja) trener Ivica Barbarić i njegovi suradnici izvršit će prozivku uoči početka priprema za proljetnu sezonu. Važno je kazati da bi se na pripreme trebali odazvati svi nogometaši koji su završili jesen. To automatski znači da nitko nije otišao, iako se o tome dosta pričalo i pisalo - rekao je klupski glasnogovornik Ivan Kraljević.

E, ovo je bilo značajno čuti jer tijekom zime mediji su stalno kalkulirali oko toga tko će otići s Pecare. Pa su se spominjala imena Morisa Valinčića, Ilije Mašića i kapetana Bože Vukoje te još nekolicine igrača:

- Nakon što počnu pripreme, možda trener Ivica Barbarić da prijedlog da klub nekoga pošalje na posudbu. Ali to ćemo tek vidjeti. Također ćemo vidjeti hoće li neki novi igrači povećati konkurenciju u momčadi. Dobri igrači su dobrodošli, ali još je važnije zadržati pojedince kojima su ugovori na isteku. Jedan od takvih bio je Ilija Bagarić, krilni ofenzivac, koji je jesenas uistinu zablistao. S njim smo prije nepuni sat na obostrano zadovoljstvo produljili ugovor do kraja 2025. godine - rekao je Kraljević, pa nakon toga rado pozirao pred novinarima.

Hitri i spretni Tomislavgrađanin Bagarić zabio je jesenas četiri iznimno lijepa i atraktivna pogotka, dodao tri asistencije te postao ljubimac Škripara i ostalih navijača Širokog Brijega:

- Iznimno sam sretan zbog novog ugovora. Hvala klubu na povjerenju koje mi je ukazao i na vjeri koju ima u mene. Važno je da momčad ima karakter i vjeru u sebe, a za sve je najzaslužniji trener Barbarić. Nadam se nastavku pobjedničkog niza i na proljeće. Hvala puno i navijačima na nesebičnoj podršci. Kad sam došao, imao sam ozljedu, ali sam šutio i radio te iskoristio ukazanu prigodu - rekao je Ilija Bagarić.

Uskoro i Plava noć

- Klub ima viziju, sve se zna. Osim s Bagarićem, i s Brazilcem Brunom produljen je ugovor. Isto se planira učiniti i s još nekoliko igrača kojima su ugovori blizu isteka. Zajedništvo koje imamo rijetka je pojava, to je velika vrijednost naše momčadi. Na pripreme će vjerojatno i neki juniori, imamo takvih u klubu - rekao je Kraljević i dodao da će do kraja mjeseca klub održati svoju tradicionalnu i u pravilu sadržajnu Plavu noć, s puno gostiju i prijatelja kluba:

- Pripreme će se vjerojatno u cjelini održati u našem kampu na Mostarskom blatu. Planirano je odigrati najmanje 4-5 pripremnih susreta. Nakon "koronastanke" klub će i ove godine ponuditi navijačima članske iskaznice i godišnje ulaznice. Uoči početka priprema održat ćemo novu tiskovnu konferenciju na kojoj će se novinarima obratiti trener Ivica Barbarić. I da – vjerojatno će neki mladi igrači negdje na posudbu i "kaljenje" - rekao je Kraljević, dok je Ilija Bagarić dodao:

- Pripreme za proljeće sigurno će biti ozbiljne i temeljite. Trener Ivica Barbarić neće dopustiti bilo kakvo opuštanje, ali to ne znači da će nametnuti neki pritisak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije