Premijer liga BiH

Široki Brijeg osvojio bod u Ugljeviku, Tuzla City i Čelik odigrali neriješeno

Široki Brijeg
02.03.2019.
u 19:13

Odigrane su danas tri utakmice 21. kola Premijer lige BiH u nogometu. Rezultati su sljedeći: Zvijezda 09 - Široki 1:1, Sarajevo - Krupa 2:1, Tuzla City - Čelik 1:1.

Novi šef stručnog stožera Tuzla Cityja Mirza Varešanović debitirao je na klupi tuzlanskog tima remijem (1:1), iako je do posljednjeg trenutka susreta izgledalo da će važne bodove osvojiti domaća ekipa, piše Radiosarajevo.

Već u 11. minuti Tuzla City je poveo golom Voje Ubiparipa s 11 metara.

Prethodno je loptu u šesnaestercu Zeničana rukom zaustavio Luka Miletić. Sudac Luka Bilbija iz Prijedora odmah je pokazao na „bijelu točku“, a Miletiću žuti karton.

Mogli su domaći i povećati prednost iz nekoliko situacija, od kojih je najbolju imao u 81. minuti Nermin Crnkić, ali je loptu na samoj gol liniji zaustavio netko od zeničkih igrača.

Iako su se uglavnom branili, igrači Čelika su u posljednjih dvadeseatk minuta utakmice krenuli energičnije i to im se isplatilo.

U sudskoj nadoknadi neopreznost domaće obrane iskoristio je Haris Dilaver postigavši vrijedan gol za jedan bod.

U Ugljeviku su se danas sastale ekipe Zvijezde i Širokog Brijega, a gosti su do poravnanja došli u posljednjim sekundama utakmice. Konačan rezultat je glasio 1:1.

Utakmica igrana u Ugljeviku u okviru 21. kola PLBiH nije ponudila previše sadržaja.

U prvom poluvremenu nije zabilježena niti jedna ozbiljnija prilika, konkretniji su bili gosti, međutim rezultat se nije mijenjao te se na pauzu otišlo s rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme je nastavilo u istom tempu kao i prvo, Široki je držao loptu u posjedu, ali bez prilika za pogodak.

Ipak u 68. minuti domaći stižu do iznenađujućeg vodstva, strijelac gola je bio Predragović. Kasnije su gosti imali veliku priliku preko Stanića koji se našao sam ispred gola domaćina, ali Erić je bio uspješniji u tom susretu. 

Napadi Širokog su se isplatili u posljednjim sekundama utakmice kada su uspjeli poravnati preko Bagarića za konačnih 1:1 i podjelu bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije