Široki Brijeg će u susretu protiv Igmana "izgorjeti" za pobjedu

široki brijeg
20.04.2024.
u 10:33

Nogometaši s Pecare našli su se nakon niza neuspjeha u pomalo teškoj situaciji iako drže sedmo mjesto na ljestvici. Jer to sedmo mjesto samo je pet bodova iznad 11. Željezničara, 10. Igmana i 9. Tuzla Cityja, koji imaju po 27 bodova. Ispod Širokog još je 8. GOŠK (28). Teško se sjetiti da je Široki ikad lošije stajao na ljestvici. Ili budimo precizni – nije nikad stajao lošije. Klub s Pecare ima i jako težak raspored te do kraja sezone sigurno neće igrati ni jednu utakmicu na Pecari, koja je u "razvaljenom" stanju glede renoviranja travnjaka. Tamo se opet ništa ne radi, a kamioni, bageri i radnici negdje su otišli i posakrivali se...

Danas Širokobriježane čeka težak suparnik. Riječ je o Igmanu, koji "visi" nad federalnom nogometnom provalijom. I Igmanu su bodovi jako potrebni te će na čitlučke Bare u 13.30 istrčati željan bodova i bijega s dna ljestvice.

- Računajući Kup BiH, bez pobjede smo čak četiri utakmice, a naš položaj na ljestvici nije zavidan. Protiv Borca smo odigrali dvije dobre utakmice, ali rezultat nas nije mazio. Nama je sada svaka sljedeća utakmica silno važna, ali nećemo se osvrtati na ono što je prošlo - rekao je trener Širokobriježana Dino Skender na tiskovnoj konferenciji uoči utakmice u Čitluku.

- Dvije prvenstvene utakmice, protiv GOŠK-a i Tuzla Cityja, izgledali smo dobro, ali konačni ishodi tih utakmica nisu - dodao je.

Nije Skender spominjao suđenje Darka Gedžića protiv GOŠK-a (koje je kontrolor Rusmir Mrković iz Sarajeva ocijenio lošim), nije spomenuo ni još lošije suđenje Dragana Petrovića protiv Tuzla Cityja na Tušnju (ocjenu Asmira Budimlića još ne znamo, ali sve su to prošla svršena vremena).

- U obje te utakmice zaslužili smo mnogo bolji rezultat. Ali, moramo se okrenuti sljedećim nastupima. Do kraja prvenstva još je sedam kola. Naši igrači moraju razmišljati isključivo o igri, okolne nenogometne stvari trebaju izbaciti iz glave. Samo tako će smanjiti pritisak koji je na njima. Idemo na pobjede, to je jasno. Tako ćemo se postaviti i protiv Igmana i, nadam se, osvojiti tri boda. Pozivam i navijače da nas podrže. Što se sastava tiče, Marko Capan i Luka Marin nisu u konkurenciji. Ali jesu igrači koje smo odmarali na kup-utakmici protiv Borca te oni koji su igrali (dosta dobro igrali!) u Banjoj Luci - kazao je Skender.

Dakle, roster kandidata za nastup iznimno je širok. Tko će biti u prvih 11, Skender i suradnici utvrdili su sinoć nakon treninga na Blatu. Naša je pretpostavka da će igrati ovih 11: A. T. Tomić, Taraba, Mašić, Musa, Kuprešak, Ćavar, Prusina, Mamić, Mar. Matić, Kpan, Chinedu (Puljić, Bender, Pranjić, Buljan, Benić, Barišić, Bagarić, F. Matić, T. Tomić, Lukić)...

Vratar Adolf Tomislav Tomić vratio se u momčad nakon ozljede. U Banjoj Luci primio je dva gola, ali oba su bila neobranjiva. Valjda mu se neće opet dogoditi koji nes(p)retni gol kao onaj u Tuzli s više od 40 metara, kada je previše istrčao s vrata. Tomić se pojavio pred novinarima uoči utakmice protiv Igmana i optimistično najavio pobjedu.

- Moramo svi biti kao jedan, maksimalno se koncentrirati i dati sve od sebe. Bitna su tri boda, ali nije bitno kako ćemo doći do njih. Neće biti lako protiv Igmana, dobra je to i čvrsta momčad, agresivna u obrani i napadu - rekao je Tomić.

Bit će ovo treći susret Širokog Brijega i Igmana u aktualnoj sezoni. U prvoj utakmici Široki je slavio s 2:0 golovima Luke Mamića i Stephena Chinedua, dok je u Konjicu slavio Igman autogolom Ilije Mašića u samoj završnici susreta (86. minuta).

Današnju utakmicu 27. kola Wwin lige BiH (13.30) sudit će Antoni Bandić iz Gruda. Izravni prijenos bit će na Areni Sport TV. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije