blizu klupe Šahtara

Senzacija! Hrvatski trener preuzima klub u Ligi prvaka

jovičević igor
Večernji list
24.06.2022.
u 15:12

Iako još nije poznato kada će početi ukrajinsko nogometno prvenstvo, poznat je model po kojem će biti odigrano. Trebalo bi zaigrati 16 klubova u dvije skupine, jedna u Lvivu i Zakarpatju, a druga u Kijevu i njegovoj okolici. Nakon prvih 14 kola, prve četiri momčadi iz svake skupine zaigrat će u ligi za prvaka, dok će preostalih osam (po četiri iz svake skupine) igrati u ligi za ostanak.

Šahtar iz Donjecka će, osim domaćeg prvenstva, igrati u Uefinoj Ligi prvaka, a upravo njihov budući trener trebao bi biti bivši trener zagrebačkog Dinama Igor Jovićević, prenose ukrajinski mediji.

Jovićević je trenutno trener ukrajinskog Dnjipra gdje radi odličan posao. Preuzeo ih je pretprošle sezone kada su bili u borbi za ostanak, a prije nego što je prvenstvo zaustavljeno protekle sezone, zbog početka ruske invazije, bili su treći. Zbog tog iskustva u Dnjipru i ranijeg posla u Karpaty Lvovu, Jovićević kotira visoko na ukrajinskoj nogometnoj sceni, a nakon odlaska Talijana Roberta de Zerbija na Šahtarovoj klupi se otvorilo mjesto.

Ukrajinski mediji tvrde da je Jovićevićev dolazak gotovo siguran (99,9 posto) te se samo još čeka službena potvrda koja bi mogla doći već za vikend. Mediji nagađaju da je veliku ulogu u dovođenju hrvatskog trenera imao Darijo Srna čija riječ i preporuka u tom klubu puno znače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije