Roman Abramovič

Putinov oligarh odlučio pomoći žrtvama u Ukrajini: Prodat će Chelsea i donirati novac!

02.03.2022.
u 20:18

- Uvijek sam donosio odluke koje su u najboljem interesu kluba.

Ruski milijarder Roman Abramovič otkrio je da planira prodati Chelsea! Epilog je to svega što se događalo nakon početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače. Iako nije želio govoriti o cijeni, Sky News navodi da se radi o tri milijarde funti.

- Bilo mi je teško i bolno donijeti tu odluku. Uvijek sam donosio odluke koje su u najboljem interesu kluba. Stoga, ovaj put sam donio ovu o prodaji jer smatram da je to u najboljem interesu kluba, navijača, zaposlenika, kao i sponzora i partnera kluba - izjavio je Rus, a prenosi BBC, koji nikad nije skrivao prisne odnose s ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom.

Vjeruje se da ga je on i doveo do silnog bogatstva, no to nikad nije bilo dokazano. A da spasi klub od posljedica koje slijede njemu osobno, Abramovič je dao "upravljanje i brigu" o Chelseaju osobama od povjerenja.

Također, nešto prije ove objave milijarder Hansjorg Wyss rekao je švicarskim novinama Blick da mu je ponuđena prilika da kupi klub iz zapadnog Londona.

- Želi se što prije riješiti Chelseaja - posvjedočio je Wyss. Ipak, Abramovič je rekao nešto drugo...

- Prodaja kluba neće biti brza, već će slijediti propisani postupak. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Svom sam timu dao naputak da osnuje dobrotvornu zakladu u koju će se donirati sav neto prihod od prodaje kluba žrtavama rata u Ukrajini - iznenadio je gestom Abramovič.

Chelsea je 2003. i u više navrata naglasio da se nikad nije radilo o poslu ni novcu, već o čistoj strasti prema igri i klubu. A donio mu je kapitalom brojne trofeje - dvije Lige prvaka, pet naslova prvaka Engleske i isto toliko titula u FA kupu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije