SVJETSKO PRVENSTVO

Rusija sjajno otvorila i razbila Saudijsku Arabiju, Čerišev ušao u povijest

Foto: Reuters/Pixsell
1/4
14.06.2018.
u 19:10

Otvaranje Mundijala gledalo je 800 milijuna ljudi širom svijeta.

Cijeli svijet s nestrpljenjem je čekao početak Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ono je danas i službeno otvoreno. U prvoj utakmici domaćin Rusija bez problema se obračunao sa Sudijskom Arabijom, završilo je 5:0. 

Stadion je očekivano bio pun, što je Rusima davalo vjetar u leđa, pa su poveli već u 12. minuti susreta.  Zobnin je ubacio s lijeve strane, a Gazinski zabio glavom! Tribine su eruptirale, domaćin nije mogao poželjeti bolji početak Mundijala. Gazinskom je to bio prvi dodir s loptom na utakmici i odmah je zabio, a time je postao prvi igrač nakon Philippa Lahma 2006. kojem je to uspjelo. 

I nakon tog gola Rusi si kontrolirali susret, a jedina loša stvar danas dogodila im se u 24. minuti kada je igru zbog ozljede morao napustiti Džagoev. 

Umjesto njega ušao je Čerišev, bivši igrač Reala, a upravo on je dvije minute prije odlaska na odmor zabio za 2:0. Bila je to dobra kombinacija Rusa, Čerišev se lažnjakom oslobodio svojih čuvara i lijepo zabio. Upisao se time u povijest jer je postao prvi igrač u povijesti svjetskih prvenstava koji je kao zamjena postigao pogodak na otvaranje prvenstva. 

U nastavku susreta Rusi nisu srljali, držali su loptu i čekali svoju priliku da dodatno naškode protivnicima, što se i dogodilo u 71. minuti. Ponovno je zabio igrač s klupe, Dzyuba je minutu prije toga ušao u igru i odmah sjajno reagirao nakon ubačaja Golovina. Saudijci su tada samo čekali kraj, ali Rusi nisu stali. U sudačkoj nadoknadi zabili su im još dva pogotka. Prvo je čerišev zabio još jedan gol, a nakon toga priču je iz slobodnog udarca završio Golovin.

Rusi su tako upisali prva tri boda, uvjerljivo su startali i u dobroj su situaciji. Nastavili su tradiciju prema kojoj domaćin nikad nije izgubio u prvoj utakmici. Što se Saudijske Arabije tiče, nisu puno pokazali i pred njima je gotovo nemoguć zadatak do kraja Mundijala. U ovoj skupini još se nalaze Egipat i Urugvaj koji će snage odmjeriti sutra u 14 sati. 

Rusija - Saudijska Arabija 5:0 (Gazinski 12', Čerišev 43', 91', Dzyuba 71', Golovin 94')

RUSIJA: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov, Gazinskiy, Zobnin, Samedov, Golovin, Dzagoev, Smolov

SAUDIJSKA ARABIJA: Al-Maiouf; Alburayk, Os.Hawsawi, Om.Hawsawi, Al-Shahrani; Otayf, Al-Dawsari, Al-Faraj, Al-Jassam; Al-Shehri, Al-Sahlawi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije