RK Borac

RK Borac Napokon ostvarili gostujuću pobjedu u Premijer ligi

15.12.2018.
u 09:30

Rukometaši Borac Mtela napokon su došli do pobjede na gostovanjima u Premijer ligi BiH. Banjolučani su u zaostaloj utakmici 7. kola svladali Lokomotivu iz Brčkog 24:16 te došli prvi put do tri boda na strani. Također, ovim trijumfom ekipa Mirka Mikića napokon je došla na mjesto koje vodi u doigravanje.

Do kraja jesenje polusezone imaju još tri susreta u kojima žele dodatno popraviti bodovni saldo te da što prije uhvate priključak protivnicima na vrhu. Sjajnu partiju u Brčkom pružio je krilni rukometaš Bojan Rađenović. On je postigao 10 golova i bio najučinkovitiji u gostujućem timu.

- Sigurno je kako smo ovom pobjedom skinuli pritisak koji smo imali zbog loših rezultata u dosadašnjem dijelu sezone jer smo donijeli samo bod s gostovanja u Mostaru. Mislim kako će nam sad biti puno lakše. Imamo do kraja ovog dijela još gostovanje kod Slavije, a ova pobjeda će biti dodatni motiv jer smo vezali tri uspjeha i pokušavamo polusezonu završiti na najboljim mogući način i uz maksimalan učinak u preostalim kolima. Ovo u Brčkom je timska pobjeda. Odigrali smo dobro u obrani i to je ono što smo željeli. Jednostavno kvalitetnom defanzivom otvorili smo mogućnost za kontre i polukontre iz kojih smo došli do laganih golova – istaknuo je Rađenović.

U idućem kolu Banjolučani gostuju kod Slavije koja je trenutačno na posljednjoj poziciji bez bodova.

- Želimo nastaviti seriju dobrih rezultata. Iako je Slavija trenutačno bez bodova, ne smije biti opuštanja. Oni imaju bolji tim nego što to pokazuju rezultati i moramo ući maksimalno ozbiljno u duel. Momčad iz Istočnog Sarajeva sigurno će tražiti svoju priliku, promijenili su trenera, a mi moramo nametnuti svoj ritam – poručio je krilni rukometaš.

Nakon gostovanja u Istočnom Sarajevu, Banjolučani će imati dva susreta na domaćem parketu. Prvo će u utorak od 17 sati ugostiti Bosnu iz Visokog, a zatim će dočekati Maglaj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije