HRVATSKI JUNACI

Rebić: Uvijek slušam Kovača! Ćorluka: Spreman sam biti i na tribini

23.06.2018.
u 08:22

– Stvarno ne znam što ta gospoda tu rade, s toliko malo osjećaja za igru. Želio bih da nam više nikada ne sude - kaže Rebić o sucima

Robusni Imoćanin Ante Rebić, po svemu sudeći, izgubljen je za sraz s Islanđanima zbog ozljede stopala, a s obzirom na bol zbog koje je izašao iz igre protiv Argentinaca, tko zna hoće li se uopće oporaviti za utakmicu osmine finala. 

Ante je u razmaku od malo više od mjesec dana odigrao dvije najveće utakmice svoje karijere...

– Ovo (nad Argentinom) jedna je od moje dvije najveće pobjede, uz onu u finalu Kupa nad Bayernom – kaže Antiša, kojega dobro pamte Mats Hummels, a sada i Nicolas Otamendi, dvojica ponajboljih svjetskih stopera.

Suci su bili jako loši

Kako je Rebić doživio sraz protiv Messija?

– Od svih igrača protiv kojih sam igrao za reprezentaciju, najviše me oduševio Neymar, dok Messija protiv nas baš i nisam vidio – uzvraća Rebić.

Najveće razočaranje utakmice s Argentinom bili su mu – suci. Trojka predvođena Uzbekistancem Irmatovom.

– Stvarno ne znam što ta gospoda tu rade, s toliko malo osjećaja za igru. Želio bih da nam više nikada ne sude! Kaže Vrsaljko kako su Argentinci kod sudaca plakali kao curice...

– Da, i jako mi je žao zbog toga, jer sam se veselio igrati protiv Argentine, nadigravati se s njima, a oni se nisu baš ponašali u pravom sportskom duhu. Mi smo pobijedili i ne treba to omalovažavati, a što se tiče muške igre, njima je to strani pojam.

Postigli ste gol za pamćenje, pa ga stigli poslije pogledali u snimci. Biste li se odvažili i drugi put tako raspaliti po lopti, s obzirom na to da ste imali i druga rješenja za realizaciju?

– Ma raspalio bih je opet! Niko (trener Kovač) mi uvijek govori da ne kompliciram, da igram najjednostavnije i da ću onda biti najbolji – kaže Rebić. Ističe fantastičan obrambeni učinak hrvatske reprezentacije.

– Svih 22 igrača smo sto posto unutra i koga god izbornik stavi u igru, neće pogriješiti. Branimo se izvrsno, nismo primili još niti jedan pogodak, a igrali smo protiv dvije odlične momčadi. Moramo nastaviti tako. Mnogi su vas najavljivali kao otkriće turnira, i sada se to zaista događa.

– Otkriće sam možda za neke koji me nisu baš pratili jer drugu sezonu igram jako dobro pa sam sebi i nisam iznenađenje – zaključio je Ante Rebić, dijete Imotske krajine, kojemu je na pogotku protiv Argentinaca među prvima čestitao njegov dojučerašnji trener Niko Kovač.

Jedna od najvećih pobjeda

U sjeni svih majstorija koje su nam hrvatski nogometaši priuštili u Nižnjem Novgorodu u sudaru s Argentincima, pomalo nezapaženo prošao je stoti nastup za reprezentaciju sad već legendarnog Vedrana Ćorluke, sedmoga hrvatskog reprezentativca u klubu sto (sljedeći bi se u njega trebao upisati Ivan Rakitić koji je na 94 nastupa). I uvijek dobroćudnoga Vedrana nimalo ne peče činjenica kako je u stotom nastupu za Hrvatsku zaigrao samo jednu minutu.

– Kako doživljavam takav status? Doživljavam to tako da bih za Hrvatsku bio spreman biti i na tribini, ako treba i u trećoj kategoriji tribine! Momci igraju fenomenalno, nema razloga išta mijenjati i nadam se da će tako i nastaviti – kaže Vedran, doajen reprezentacije koji se potpuno podredio njezinim interesima.

Ćorluka je tako jedan od rijetkih igrača reprezentacije koji je, igrajući za Hrvatsku, nadigrao čak pet svjetskih prvaka: Italiju (prijateljska), Englesku (kvalifikacije za EP), Njemačku (EP 2008.), Španjolsku (EP 2016.) i Argentinu (SP 2018.). – Ovo je jedna od najvećih pobjeda hrvatske reprezentacije – rekao je super raspoloženi jubilarac u kockastom Vedran Ćorluka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije