SP u Kataru

Previše pogrešaka koštalo BiH poraza: Tunižane pomogli suci

bih rukomet
22.01.2015.
u 09:42

Reprezentacija BiH poražena je od Tunisa rezultatom 27:24. Zmajevi su loše otvorili utakmicu. Tunižani su lako došli do vodstva od 3:0. Prvi pogodak za BiH u 4. minuti postigao je Malinović i smanjio na 3:1. Odmah zatim Ovčina pogađa s krila za 3:2. Sljedeća tri gola Tunižana pala su nakon sedmeraca. Netko bi možda pomislio da su izabranici Dragana Markovića igrali grubo, no nije bilo tako. Bilo je suprotno, Tunis je igrao jako grubo, a treći sedmerac za njihovu momčad bila je očita sudačka pogreška.

Sve bolja igra

Kako je utakmica odmicala, zmajevi su igrali sve bolje, te su u 23. minuti zasluženo stigli do prvog poravnanja. Za 11:11 pogodio je Vražalić, a prije toga, pri vodstvu Tunisa od 11:10 Grahovac je obranio sedmerac. Prvo vodstvo bosanskohercegovačkim rukometašima donio je Toromanović (12:11), no ono nije dugo trajalo. U istoj minuti, već u sljedećem napadu izjednačava Ben Salah koji je i inače u sinoćnjoj utakmici pravio ogromne probleme reprezentativcima BiH. Malinović, koji je sinoć bio jedan od najboljih zmajeva, ponovno dovodi BiH u vodstvo (13:12) udarcem sa 7 metara, a Tunis preokreće golovima Jallouza i Boughanmija. Odlični Malinović ponovno donosi poravnanje, no već u sljedećem napadu Ben Salah ponovno poentira za 15:14 u korist Tunisa.

Sve ili ništa

Na početku drugog dijela Karačić poravnava (15:15), a Tunis ponovno dobiva sedmerac, već šesti na utakmici. Potom Tunižani odmiču na plus 4, a bh. rukometaši ponovno ulaze u krizu. No, zmajevi ponovno pronalaze snage i približavaju se na gol zaostatka, a gledatelji svjedoče potpuno neizvjesnoj utakmici gdje se pobjednik neće znati do posljednje sekunde. Uz dosta pogreški obje strane zmajevi dolaze do izjednačenja 8 minuta prije kraja susreta. Potom slijedi prava drama. Zmajevi pogocima Čelice i Perića dolaze do vodstva od dva razlike (24:22), no tada suci pokazuju isključenje prvo Buriću, a odmah potom i Toromanoviću, te sedmerac za Tunis. Za ovo drugo slobodno možemo reći da je bilo prestrogo jer nekoliko minuta prije, kada je sviran sedmerac za BiH u identičnoj situaciji, prekršaj igrača Tunisa nad Vražalićem bio je znatno grublji i teži, međutim isključenja nije bilo. Tunis ponuđenu priliku maksimalno koristi, brzo izjednačava te dolazi u vodstvo koje drži do kraja utakmice. Konačan rezultat bio je 27:24 u korist Tunisa.

(Večernji list)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije