poćivao u miru

Preminuo slavni brazilski kapetan, autor jednog od najpoznatijih golova u povijesti

kapiten
25.10.2016.
u 18:11

Nekadašnji kapetan brazilske nogometne reprezentacije Carlos Alberto preminuo je u utorak u dobi od 72 godine od posljedica srčanog udara, prenosi Net.hr

Alberto je kao kapetan predvodio veliku brazilsku generaciju do naslova svjetskog prvaka 1970. godine u Meksiku. Brazil je u finalu očitao Talijanima nogometnu lekciju, deklasiravši ih s 4-1, a Alberto je postigao posljednji pogodak na utakmici.

 

 

Lekcija Talijanima

Taj se gol i danas smatra jednim od najboljih u povijesti svjetskih prvenstava. U čudesnoj su akciji loptu dotaknuli gotovo svi brazilski igrači, a nemoćni ih Azzurri nisu mogli zaustaviti. Clodoaldo je započeo šou slalomom kroz četvoricu talijanskih igrača, pa gurnuo loptu do Rivelina koji ju je proslijedio Jairzinhu. Ovaj je nakon toga proigrao legendarnog Pelea, a jedan od najvećih nogometaša svih vremena gurnuo loptu u ‘prazan prostor’ na desnoj strani gdje je odjednom dojurio Alberto i zakucao loptu u mrežu.

Alberto je igrao za Fluminense, Santos, Flamengo, New York Cosmos i California Surf. U trenerskoj je karijeri vodio čitav niz klubova, a bio je i izbornik Omana i Azerbajdžana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?