aba liga

Pred Igokeom je utakmica odluke, može izgubiti zaštićeni status

18.01.2019.
u 09:40

Pred košarkašima Igokee utakmica je odluke. Viceprvak Bosne i Hercegovine u 16. kolu regionalne ABA lige gostuje kod Krke u Novom Mestu i ima imperativ pobjede.

Prijeti im ispadanje

Naime, u slučaju da Igokea završi na posljednjem mjestu regionalnog natjecanja, ona bi izgubila zaštićeni status abaligaša i morala bi igrati 2. ABA ligu.

Zbog toga su u klubu svi maksimalno koncentrirani pred spomenuto gostovanje protiv momčadi koja je doživjela dva vrlo teška poraza od Crvene zvezde i Partizana i također se bori za ostanak u regionalnoj ligi.

Krka je trenutačno poslednjeplasirani sastav u regionalnom natjecanju s omjerom od četiri pobjede i 11 poraza, dok je Igokea u skupini klubova koji imaju po pet pobjeda. Uz pobjedu u ovom susretu ostanak u ABA ligi bio bi mnogo izvjesniji za predstavnika BiH jer bi se u odnosu na izravnog konkurenta napravila značajnija prednost.

Neuspjeh bi donio dodatni problem jer u idućem kolu Igokea gostuje kod FMP Železnik, koji također juri ostanak u ligi, pa bi se situacija dodatno zakomplicirala jer raspored ne ide na ruku momčadi iz Laktaša. Posebno jer im slijedi i susret s Cedevitom koja je u seriji uspjeha i diže svoju natjecateljsku formu.

- Ova utakmica ima velik značajan za naš klub jer bismo pobjedom širom otvorili vrata ostanka u ABA ligi. Došli bismo na dva trijumfa više u odnosu na izravnog konkurenta za ostanak u ABA ligi, imali bismo i bolji međusobni omjer, tako da bi nas oni teško mogli stići na ljestvici u preostalih šest susreta. U Novo Mesto idemo s dobrim raspoloženjem nakon odlične izvedbe koju smo odigrali protiv Crvene zvezde. Ključ pobjede je da u utakmicu uđemo s identičnim pristupom i željom kao u prethodnoj utakmici i mislim kako u tom slučaju pobjeda neće doći u pitanje – rekao je Đorđe Milošević.

Pobijedili sve utakmice kući

Na oprez poziva činjenica kako je Krka sve pobjede ostvarila na domaćem parketu. Kod kuće u pravilu Slovenci pružaju puno bolje izvedbe.

- Krka je sve pobjede ostvarila na domaćem terenu, igraju dosta jako s dosta kontakta. Ključ uspjeha leži u tome da zaustavimo njihovu “pik igru” i suradnju braniča i centara. Uz to, moramo zaustaviti Lapornika, koji je jedan od njihovih najkvalitetnijih igrača. Imamo veliku motivaciju, nakon susreta protiv Crvene zvezde imamo i samopouzdanje i ako sve to prenesemo na parket, siguran sam kako ćemo se na kraju radovati – rekao je Milošević.

Prvi trener Igokee Dragan Nikolić zbog lakših zdravstvenih problema propustio je trening, ali će sigurno voditi utakmicu. Kao i u susretu protiv Crvene zvezde, u momčadi Igokee ni protiv Krke u Novom Mestu neće biti Lataviusa Williamsa, koji je još uvijek ozljeđen. Susret u Novom Mestu igra se od 18 sati i ovom utakmicom bit će otvoreno 16. kolo.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije