košarka

Poznati svi četvrtfinalni parovi Europskog prvenstva za košarkašice

košarka
21.06.2023.
u 09:15

Pobjedom Srbije nad Velikom Britanijom sa 66-60 u utakmici odigranoj u ljubljanskoj Areni Stožice, kompletirani su svi četvrtfinalni parovi Europskog prvenstva za košarkašice kojem su domaćini Slovenija i Izrael.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Belgije. Prije braniteljica naslova, u utorak su mjesto u četvrtfinalu osigurale i Njemice koje su sa 79-69 bile bolje od Slovakinja. Njemačka će za mjesto u polufinalu igrati protiv Španjolske koja se u četvrtfinale plasirala izravno, kao pobjednik skupine A, javlja HRT.

U ponedjeljak je u Tel Avivu reprezentacija Češke svladala Grčku sa 79-76, a Crna Gora je pobijedila Italiju sa 63-49. Čehinje će u četvrtfinalu igrati protiv Mađarica, a Crnogorke idu na Francuskinje, koje su na posljednjih pet europskih prvenstava igrale u finalu i svih pet puta bivale poražene.

Od četvrtfinala nadalje sve će utakmice biti odigrane u Areni Stožice. Sve četvrtfinalne utakmice su na rasporedu u četvrtak, 22. lipnja, polufinala će biti odigrana u subotu (24.6.), a utakmica za broncu i finale EuroBasketa na rasporedu su u nedjelju (25.6.).

 

EP košarkašica

Osmina finala

Češka - Grčka 79–76

Crna Gora - Italija 63–49

Njemačka - Slovačka 79–69

Srbija - V. Britanija 66-60

Četvrtfinale (22.6., Arena Stožice)

Mađarska - Češka (12.15)

Belgija - Srbija (15.00)

Francuska - Crna Gora (18.00)

Španjolska - Njemačka (20.45)

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?