LJETNA OLIMPIJADA

POTVRĐENO Nema odgode Olimpijskih igara u Tokiju!

02.02.2021.
u 15:02

Ljetna Olimpijada održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine bez obzira na situaciju s novim koronavirusom, izjavio je danas predsjednik Organizacijskog odbora Yoshiro Mori

Ljetne olimpijske igre, koje su prošle godine odgođene zbog pandemije, održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine bez obzira na situaciju s novim koronavirusom, izjavio je danas predsjednik Organizacijskog odbora Yoshiro Mori.

Kako je izvijestila francuska agencija AFP, Mori je odlučno odbacio svaku sumnju o održavanju Igara. 

- Mogu sa sigurnošću reći da ćemo organizirati Olimpijske igre bez obzira kako se razvijala pandemija - rekao je Mori na današenjem sastanku organizatora Igara s japanskom vladom.

- Moramo ići dalje od rasprave o tome hoće li se održati ili ne. Pitanje je samo kako ćemo ih organizirati - dodao je Mori na sastanku s vladom, koja poput organizatora insiztira na tome da se igre mogu sigurno održati unatoč rastućim infekcijama COVID-19 diljem svijeta, uključujući Japan.

Istovremeno, japanski premijer Yoshihide Suga za mjesec dana produljio je izvanredno stanje zbog koronavirusa u Tokiju i nekoliko drugih dijelova, do 7. ožujka.  

Pooštrena granična ograničenja nametnuta rastućim infekcijama već su dovela do odgađanja nekih sportskih natjecanja u Japanu uključujući prvo ovogodišnje olimpijsko testiranje, kvalifikacije za sinkronizirano plivanje zakazane za ožujak.

Olimpijska baklja treba početi putovanje Japanom 25. ožujka.

U srijedu se očekuje da će organizatori predstaviti detalje opsežnih protivmjera protiv koronavirusa koje su osmislili za Igre u Tokiju 2020, a koje su odgođene u ožujku prošle godine dok se virus širio svijetom.

Javnost i dalje oklijeva podržati OI, jer je 80 posto Japanaca u anketi iz siječnja zatražilo daljnje odgađanje ili čak otkazivanje Igara. 

Organizatori su više puta naglasili da ni jedna od ovih opcija nije na stolu, a imaju i snažnu podršku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i sportaša diljem svijeta.

Ključne riječi
OI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije