Priopćenje iz BiH

Poručujemo svima: Razbijanju i rušenju Dinama mora doći kraj

Dinamo Zagreb
Pixsell
14.10.2023.
u 09:36

Na adresu Večernjeg lista BiH stiglo je pismo ogorčenih navijača, članova i prijatelja Dinama iz Bosne i Hercegovine koji su odlučili ukazati na kaotično stanje u klubu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Mi, navijači Dinama, vjerni smo svom klubu, uvijek ga podržavamo. Ljubav za Dinamo za nas je više od navijanja, više od nogometa. Dinamo je simbol naše narodne pripadnosti. Stoga svima poručujemo da razbijanju i rušenju Dinama mora doći kraj. Neviđen je skandal i nemoral da pojedinci koji su upropastili sve čega su se dotakli, sada u svom revanšističkom pohodu iz Dinama istjeruju njegove igračke i trenerske legende. Nastavlja se nasilje započeto još na Skupštini u ožujku 2023. kada je naš legendarni trener Ivo Šušak dobio batine. Prošlo je nekažnjeno. Čak i bez vidnijeg odjeka u javnosti i medijima koji su inače u nekim drugim slučajevima itekako bili angažirani. Nastavlja se nezapamćenim i nezamislivim bezobrazlukom da jedna "administrativna tajnica" i jedan dokazano nesposobni sportski direktor, nakon što su iz kluba otjerali Dalibora Poldrugača, sada iz kluba istjeruju i našeg legendarnog vratara Marijana Vlaka, koji je branio u onoj, možda i najboljoj ikada Dinamovoj generaciji, koji je vodio momčad kada je poratni Dinamo na Maksimiru razbio beogradski Partizan s 5:0. Otjeran je i Jozo Bandić, dugogodišnji trener mlađih uzrasta, koji je odgojio podulji niz velikih igračkih imena Dinama, danas priznatih u europskom nogometu. Ne čudimo se da u tim prljavim rabotama sudjeluju uhljebi, kao onaj kodnog imena Fap, ali je sramotno i odvratno da bivši igrač zanemaruje klupsku povijest i eliminira trenere koji su ga stvorili i u dijelu karijere vodili. Tko ruši klupske legende, ruši klub. Ali mi legende ne zaboravljamo jer su temelj kluba i magnet navijačkoj odanosti. Njih se mora njegovati, a ne istjerivati ih. Stoga je ostavka, u inače slaboj konkurenciji, najbolji potez koji je taj "član uprave za sportska pitanja" do sada povukao. Mnogo ih je na Maksimiru koji bi ga trebali slijediti.

Foto: Pixsell

Neznanjem i sektaškim odnosom prema klubu Dinamovi vlastodršci doveli su klub na najniže grane u posljednjih dvadeset godina. Dinamo je spao u najniži rang europskih natjecanja, ali i tu gubi utakmice od klubova koji do jučer nisu postojali na nogometnoj karti Europe. Dosta je nezakonitosti, sektaštva, dosta je samovolje pojedinaca i interesnih skupina. Dinamo se mora voditi na zakonit i statutaran način. Žalosno je i tragično da, uz prešutnu potporu pojedinaca iz gradske i državne vlasti, klubom nezakonito upravlja interesna klika koja godinama obmanjuje navijački narod pričama o gradnji stadiona, o uvođenju transparentnosti u poslovanje kluba, o demokratičnijem upravljanju klubom. Iza svih tih priča stoje milijunski poslovni interesi pojedinaca koji drže vlast u klubu i s klubom sklapaju privatne poslove. Hoće li se napokon pogledati milijunski poslovni ugovori koje su članovi Dinamovih upravnih tijela sklopili s klubom u kojem donose odluke? UEFA striktno zabranjuje sukob interesa u obavljanju klupskih funkcija. Sve se zna i ništa se ne poduzima. Poručujemo nadležnima u državnoj upravi neka rade svoj posao, neka donesu odluke utemeljene na zakonima i Statutu Dinama. Radite posao za koji ste izabrani i našim glasovima da ga radite. Ako su vam podnesene naše žalbe i predstavke, onda ih rješavajte i ne izvlačite se floskulama nakon polugodišnje šutnje kako sada niste nadležni.

Znate biti nadležni kada tražite našu izbornu potporu i glasove. Gospodo, razmislite i pokrenite se, ulog je velik. Mi nemamo što izgubiti, za modru momčad navijat ćemo uvijek, i kad zaredaju porazi i kad se vratimo na put pobjeda. Ali vi, gospođe i gospodo, bez naše izborne podrške itekako imate što izgubiti. •

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
08:56 15.10.2023.

Iz poruke je razvidno tko iz Međugorja šalje poruku klubu i tijelima uprave kao i političarima ,a koji vrlo dobro poznaje funkcioniranje kluba. Apsolutno se slažem s svime što je tu rečeni i ro s razlogom jer je Dinamo razbijenn . Pitamo se zbog čega i zbog koga ali tu zapravo nema dileme jer se vidi od koga dolazi taj napad pa je vrlo lako proniknuti kome u prilog ide loš Dinamo. Sramota je što taj navodno veliki slavni Hrvatski klub s poviješću ni na taj način ne uspjeva podići razinu igre za nešto više od ovog jadnog prosjeka gdje jedan igrač diktira cijelom timu igru ,a kad mu baš ne ide onda tim gubi od realno slabijih momčadi. Čak ni da nema podršku politike i navijača i da nije pod pritiskom koji mu ruku na srce samo šteti takav klub je jadan i bijedan kad si dozvoli sramotu podršku politike ! Za razliku od takvog kluba slabi Dinamo je bolji i ostati će uvijek bolji pa i na ovoj sramoti od stadiona baš u inat ,a uprava tu ovakva kakva je mora otići !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije