Bivši nogometaš Aston Ville, Fenerbahčea i Real Sociedada Dalian Atkinson (48) preminuo je od posljedice elektrošokera kojeg su na njemu upotrijebili engleski policajci. 

Pollicija je stigla na njegovu adresu nakon dojave o nasilju nešto iza ponoći, a onda zbog neprimjerenog ponašanja upotrijebila elektrošoker. Atkinson je prevezen u bolnicu, no oko tri sata kasnije proglašen je mrtvim, prenosi Goal.com

"Ja nisam zvao policiju, ali netko drugi očito jest. Ne znam je li bio pijan ili na drogama, ali je bio jako uzrujan i ponašao se vrlo agresivno", ispričao je njegov 85-godišnji otac Ernest u suzama. 

"Prije par mjeseci bio je lošeg zdravlja i završio je u bolnici, ali je bio dobar čovjek koji će uvijek pomoći. Bio je i vrhunski nogometaš. Velika tragedija...", dodao je jedan od susjeda. 

Atkinson je najpoznatiji ostao po tome što je zabio prvi 'gol sezone' Premiershipa u dresu Aston Ville protiv Wimbledona kada je pretrčao nekolicinu protivnika još sa svoje polovice, a onda s nekih 18 metara lobao golmana. 

Bio je jedini igrač koji nije Turčin, a koji je zabio hat-trick u derbiju protiv Galatasaraya. Karijeru je završio 2001. godine, a nastupio je jednom i za englesku B reprezentaciju.