Namještanje utakmica

Podneseno izvješće protiv Vejnovića

26.09.2018.
u 10:37

Klupko oko namještanja utakmica novog premijerligaša Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić polako se odmotava. Afera koja je tresla bh. nogomet dobila je svoj mali nastavak.

Inicijali N. V.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Uprava Bijeljina, dostavilo je izvješće Okružnom javnom tužiteljstvu o postojanju osnovane sumnje kako je osoba s inicijalima N. V. (rođen 1992. godine) iz Novog Grada, zaposlena kao nogometaš počinila kazneno djelo dogovaranja ishoda nogometne utakmice.

- Navedenog N. V. tereti se da je kao nogometaš nogometnog kluba Zvijezda 09 Etno selo Stanišić u više navrata suigračima osobno te preko poruka poslanih aplikacijom Viber nudio novac da na ime toga isti ne daju svoj maksimum na utakmici ili da, ako su u pitanju vratari, prime određen broj pogodaka u jednom poluvremenu ili tijekom čitave utakmice, a radi se o utakmicama koje je Zvijezda 09 igrala u okviru nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na osnovi toga je prijavljeni ostvario protupravnu imovinsku korist te počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret - priopćeno je, između ostaloga, iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Sporne utakmice

Jasno je već iz ovog izvješća kako je osumnjičeni Nemanja Vejnović nogometaš Zvijezde 09, a sada je poznato kako su sumnjive utakmice koje je njegov klub odigrao protiv Zrinjskog, na gostovanju u Mostaru (5:2), te na gostovanju protiv Tuzla Cityja (3:1).

On je tražio od suigrača da utakmica protiv mostarskog kluba ide u “+7”, dok je protiv Tuzle želio da, kladioničarskim rječnikom, ide iz “keca u kec” (domaćin vodi na poluvremenu utakmice, ali i na kraju susreta). Iako je ranije govorio kako je nevin, Nemanja Vejnović jučer nije želio ništa komentirati.

U klubu također nisu ništa željeli komentirati jer su istaknuli kako su oni svoj dio posla nakon saznanja obavili te kako su sve prikupljene dokaze koje su imali proslijedili nadležnim institucijama od kojih očekuju da riješe ovaj slučaj. Ostaje vidjeti kako će se na kraju ova afera navodnog namještanja utakmica riješiti te kako će institucije postupiti u spomenutom slučaju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije