Završena Agram 19. Malonogometna liga MZ Grada Ljubuškog

Pobjednički pehar otišao u Pregrađe

Foto: Ivan Kaleb
1/11
14.08.2023.
u 15:13

Prvak ovogodišnje Agram 19. Malonogometne lige MZ Grada Ljubuškog, je Pregrađe. To je rezultat finalne večeri odigrane u ambijentu posve ispunjenog Centra malih sportova, koji su okupirali navijači svih uzrasta jedne i druge momčadi. Pregrađe je nadigralo momčad Cerna/Miletine/Crnopoda, a fortuna je mogla otići i na drugu stranu i ne bi bilo nezasluženo. Tako su odlučili šesterci, u kojima je sreća poljubila Pregrađane i tako je pobjednički pehar ponovno, po treći put, preselio u istočno prigradsko naselje Ljubuškog.

Bila je to hrabra i odlučna borba dvaju suparnika, u kojoj se nije štedjelo, igralo se muški, bez straha, katkad i oštro u startovima koji bi povaljali protivnika i preselili ga izvan crte igrališta, ali srećom sve je prošlo bez opasnih ozljeda. Pokojni Ćiro Blažević je strastveno naglašavao da je, sine, vodstvo od 2:0 veoma opasan rezultat i to se ovaj put pokazalo. Igrači Cerna/Miletine/Crnopoda su već u prvoj četvrtini utakmice imali vodstvo od 2:0, pogocima Antonija Vučića i Tomislava Vučića. Bilo je realno očekivati da će se Pregrađe teško posložiti i drznuti učiniti nešto više. No, smanjili su vodstvo Cerna/Miletine/Crnopoda na 2:1 preko Matea Mucića i otišlo se na odmor. U drugom poluvremenu Pregrađe je upregnulo sve snage da izjednači, ali Cerno/Miletina/Crnopod se držalo dobro i sigurno. Ali sredinom drugog poluvremena Pregrađe uspijeva poravnati, spasonosni pogodak postigao je Filip Bebek. Unatoč pokušajima i jednih i drugih, do kraja utakmice nitko nije uspio ugurati loptu u mrežu i pobjednik se tražio šestercima. Pregrađani su bili bolji, dva puta su pogodili, a igrači Cerna/Miletine/Crnopoda dva puta bili neuspješni.

- Prava finalna utakmica, tvrda, čvrsta, bez puno rizika. Sreća otišla na našu stranu, penali su lutrija, i što da kažem – sretni smo! Sve pohvale Cernu/Miletini/Crnopodu, vodili su s 2:0, vratili smo se, mislim da smo bili fizički malo spremniji od njih i to je presudilo kod izvođenja šesteraca. Očekujem dobru feštu u Pregrađu – rekao nam je kapetan Pregrađa, Tomislav Bošnjak.

- Obje momčadi su igrale dobro, napadački i obrambeno, sve čestitke i Pregrađu i mojoj ekipi, koja je bila najmlađa na turniru i eto dogurali smo do finala. Prvi penal je obranio meni njihov vratar Antonio Brkić, drugi je fulao cijela vrata Robert Ćavar, šteta, ali to su penali, lutrija, svaka čast i čestitke Pregrađu – kazao nam je Viktor Vučić, kapetan Cerna/Miletine/Crnopoda.

Priznanje za „fair play“ lige pripalo je ekipi Ljubuški 2. Najbolji igrač lige je Tomislav Vučić iz sastava Cerna/Miletine/Crnopoda, najbolji strijelac, s devet pogodaka, Drago Jelavić iz Teskere, najbolji vratar Antonio Brkić iz Pregrađa.

- U razgovoru na početku lige rekao sam vam da bih više volio da mi osvojimo prvo mjesto, nego da ja uzmem neku individualnu nagradu. Ali eto osvojili smo treće mjesto, ja sam prvi strijelac, probat ćemo dogodine malo bolje – kaže najbolji strijelac, Drago Jelavić.

U utakmici za treće mjesto Teskera je pobijedila Vašaroviće s 3:2. U natjecanju ljubuške 12. lige mladih do 16 godina, pobjednici su dječaci iz sastava Ljubuški. U finalnoj utakmici pobijedili su Studence s 2:1.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?