Sramotna uvreda navijača Čelika na utakmici Kup-a BiH

Plemići s visokih 6:0 slavili protiv Čelika, čiji su navijači sirovim jezikom mržnje uvrijedili Zrinjski

čelik - transparetn
Klik.ba
02.11.2023.
u 20:07

Aktualni prvak i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostara nije imao težak posao večeras na zeničkom Stadionu “Bilino polje” protiv domaćih nogometaša federalnog ligaša Čelika, kojeg su, u zaostalom susretu 1/16 finala Kupa BiH, pred oko 6.000 gledatelja porazili s visokih 6:0 (5:0).

“Plemići” su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu, nakon kojeg su vodili s 5:0. Tri gola postigao je Franko Sabljić - u 7., 31. i 35. minuti; Anton Maglica je u 10. minuti sigurno relizirao jedanaesterac za vodstvo od 2:0, a strijelac trećeg gola bio je Matija Malekinušić u 24. minuti.

U nastavku je splasnuo tempo igre, a Antonio Prskalo je u 75. minuti sa oko sedam metara pogodio prečku zeničkog gola. Zrinjski je na konačnih 6:0 povisio u 87. minuti, kada je pogodio Petar Mišić.

Svakako treba istaknuti i sramotan potez navijača Čelika. Naime, u 12. minuti, kao vid podrške, skandirali su te zapadnu tribinu obojili i dimnom zavjesom crno-bijele-zelene- crvene boje, odnosno bojama zastave Palestine.

No, nakon toga je uslijedila sramotna "parola" navijača Čelika koja je upućena mostarskom sastavu.

"Džaba vam titule i mjesta prva, kad ste židovska ku*va", pisalo je na "paroli" Robijaša.

Potpredsjednik Zrinjskog je Izraelac Amir Gross Khabiri te su tom porukom aludirali na njegovu povezanost sa Plemićima.

Komentara 1

IJ
I ja tebi
22:22 02.11.2023.

Džaba robijašima cijeli svijet kad su rođeni idioti i idioti će ostati.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije