bOrilački sport

Planiniću mjesto uz legende borilačkog sporta

29.08.2015.
u 06:30

Osim borilačkih sportova, Slava MMA ima i rekreativnu i natjecateljsku skupinu natjecatelja u kettelbell sportu

Mostarski MMA trener i voditelj kluba Slava MMA Slaven Planinić u Splitu je primio veliko priznanje. Na svečanosti dodjela nagrada i priznanja "International Hall of Fame of Martial Arts" Planinić je dobio nagradu za majstora borilačkih vještina u oblasti borbe s hladnim oružjem i tako ušao u kuću slavnih "International Hall of Fame of Martial Arts", što je svakako velika čast za svakog praktikanta borilačkih sportova. Priznanje je posebno vrijedno kada se zna da ga je Planinić dobio u konkurenciji majstora iz SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Francuske, Azije te ostalih krajeva svijeta.

- U oblasti "Weapons Master of the Year" dobio sam nagradu za 2015. i postao član "Hall of Fame of Martial Art" što mi je svakako velika čast, posebice jer mi je "filipino kali", borilački sustav s Filipina koji treniram aktivno 20-ak godina, najdraža od borilačka vještina, u moru onoga što sam probao i trenirao tijekom svoje borilačke karijere. Priznanje mi je posebno drago jer je došlo od organizacije u kojoj su ove godine u svojim oblastima dobili nagrade i legendarni borci Ernesto Hoost i Jerome Le Banner. Ovo je i veliko priznanje za moj rad koji se više cijeni u inozemstvu nego u mom rodnom gradu gdje me Sportski savez uopće ne priznaje kao sportaša, kazao nam je Planinić.

U klubu Slava MMA postoji i sekcija koja se bavi kattelbell (girje) sportom, te često šalje svoje članove na razna natjecanja. Upravo će u svom klubu Planinić uskoro ugostiti najdominantnijeg prvaka tog sporta Rusa Antona Anasenka.

- Organiziramo seminar 8. i 9. listopada u prostorijama kluba u Ulici bleiburških žrtava. Seminar je otvoren za sve početnike i napredne, a obrađivat će se teme natjecateljskog girje sporta, poput pripreme sportaša, tehnike natjecateljskih vježbi long cycle, jerk i snatch. Voditelj seminara je Anasenko koji je bio 7 puta prvak svijeta, 8 prvak Europe i 12 puta prvak Rusije. Nositelj je titule u Rusiji "Zaslužni majstor sporta" i svjetski rekorder. Ovo je jedinstvena prilika svima koje zanimaju vježbe s girjama da uče izravno od njega, a prijaviti se mogu e-mailom slaven_p@yahoo.com, dodao je Planinić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije