POLUFINALE SP-A

Petrić otkrio tko će biti ključni igrač: Englezi će pasti kao 2007.!

09.07.2018.
u 14:40

Komentiram utakmice hrvatske reprezentacije na švicarskoj i njemačkoj televiziji, a sada sam ovu utakmicu s Rusima prvi put na ovom SP-u gledao u društvu obitelji, na grčkom otoku Mikonosu - kaže Petrić

Hrvatska i Engleska dosad su igrale šest puta, Gordi Albion ima četiri pobjede, mi dvije. Slavili smo u oba kvalifikacijska susreta za Euro 2008. godine (2:0 u Zagrebu, 3:2 na Wembleyu), a Englezi su nam istom mjerom vratili u kvalifikacijama za SP 2010. (1:4 u Zagrebu, 1:5 u Londonu). Englezi su slavili i u našem prvom susretu, u prijateljskoj utakmici 2003. u Ipswichu (3:1), kao i godinu dana kasnije u skupini na Europskom prvenstvu (4:2). 

Teško ovo doživljavam

Posljednje četiri utakmice Hrvatske protiv Gordog Albiona igrao je i Mladen Petrić. Ulovili smo ga telefonski na plaži u grčkom turističkom biseru Mikonosu.

– Komentiram utakmice hrvatske reprezentacije na švicarskoj i njemačkoj televiziji, a sada sam ovu utakmicu s Rusima prvi put na ovom SP-u gledao u društvu obitelji, na grčkom otoku Mikonosu. Uh, nije mi bilo lako gledati tu dramu, skakao sam, vikao uz televizor, supruga Despina mi je rekla da me nikada nije vidjela ovako nervoznog. Ali kako ne bih bio nervozan, pa to su sve moji prijatelji u reprezentaciji, nije mi svejedno – opisao nam je u jednom dahu Petrić i dodao: 

– Bili smo bolji, vidi se da nam Rusi ne mogu parirati kvalitetom, tako da sam bio siguran u pobjedu, no na kraju smo si ipak zakomplicirali stvari. Srećom, završilo je dobro.

Odlučujući 11-erac drugi put u nizu zabio je veliki Petrićev prijatelj Ivan Rakitić.

– Čujem se svaki dan s Raketom, znam koliko je njemu i svima ostalima stalo do velikog rezultata u Rusiji. Priča mi da je atmosfera u svlačionici fenomenalna, a to se uostalom vidi i po fotografijama koje dečki objavljuju na društvenim mrežama. Baš su momčad, svi dišu jedan za drugoga, a samo tako se može do velikog uspjeha – kaže nam Petrić. 

Koliko daleko može Hrvatska?

– Možemo postati i svjetski prvaci, sada je sve otvoreno. Ne mislimo to samo mi Hrvati, već i ljudi u Švicarskoj, Njemačkoj... Eto, neki dan na njemačkoj televiziji bio sam u studiju s Oliverom Kahnom, i on kaže da možemo do naslova – kaže Petrić koji dobro poznaje naše iduće protivnike Engleze jer pred kraj karijere bio je član Fulhama i West Hama.

– Englezi imaju dobru momčad, s puno mladih igrača, odlični su u skoku, imaju vrhunsku špicu Kanea, ali ja svejedno mislim da Hrvatska po pozicijama ima bolju momčad i da smo mi favoriti u toj utakmici. Ma vjerujem da ćemo dobiti. Eto, neka završi kao one 2007. godine na Wembleyu, kada sam im ja zabio odlučujući pogodak za 3:2. Neka sad zadnji pogodak zabije moj prijatelj Ivan Perišić, kojeg neće gol na ovom Svjetskom prvenstvu – rekao nam je Petrić pa se prisjetio te veličanstvene pobjede iz Londona. 

– Ta utakmica rezultatski nam nije uopće značila, ali bili smo jako željni pobijediti na Wembleyu i ostaviti Engleze bez Eura. Uh, taj gol bio mi je najveći u karijeri, nikada ga neću zaboraviti. Glasno smo slavili u svlačionici, a sjećam se i te tuge 90.000 engleskih navijača. Naravno, sjećam se i onih naslovnica njihova izbornika McClarena s kišobranom. 

Imamo veću širinu od Engleza

Cijela Hrvatska nada se da ćemo u srijedu opet gledati tužna engleska lica.

– Iskreno, mislim da je engleska prednost jedino to što su svježiji jer utakmica sa Švedskom trajala im je 90 minuta, a mi smo se iscrpili u 120 protiv Rusije, prije toga i Danske. No znam po vlastitom primjeru da u ovakvoj utakmici koja je pred dečkima zaboraviš na umor, adrenalin te diže cijelu utakmicu. Pa nema ništa ljepše nego igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv ovako velike nogometne nacije. Mislim da smo mi u prednosti jer imamo širinu, imamo 5-6 igrača koji mogu ući i donijeti nešto pozitivno u igru. Recimo, na ovom SP-u Perišić nije na top razini, no pojavio se Rebić. Ne brinem se, imam osjećaj da ćemo pobijediti i Engleze, a onda u finalu što bude. Cijela je zemlja uz njih, igrači to itekako osjećaju i siguran sam da će napraviti sve da nas još malo razvesele, iako je već i ovo ogroman uspjeh za hrvatski nogomet – zaključio je Petrić. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije