nogomet

Osvojili 3. mjesto, Toni Nikić igrač turnira

19.05.2016.
u 08:00

Juniorska momčad Širokoga Brijega prošli je vikend igrala na uglednom i jakom, 46. tradicionalnom nogometnom turniru u Njemačkoj, koji organizira TSV Plattenhardt iz Filderstadta kod Stuttgarta. Širokobriježani su na kraju osvojili “samo” treće mjesto u konkurenciji brazilske pokrajinske selekcije America Futebol Club, jake američke selekcije USA Select Team, FSV Frankfurta, domaćina TSV Plattenhardta, švicarskog FC Thuna, slovenskog Interblocka iz Ljubljane i Španskog iz Zagreba, iznenađujućeg pobjednika turnira.

Osim što su osvojili treće mjesto, juniori Širokoga vratili su se i s peharom za najboljega igrača turnira, koji je pripao Toniju Nikiću. Svi su oduševljeni velikim gostoprimstvom, vrhunskim smještajem i svim doživljenim, a šef Škole nogometa Širokoga Brijega Toni Karačić posebice je zahvalan glavnom organizatoru i domaćinu turnira Zoranu Vlajkoviću:

- Sve je bilo za desetku iako žalim što smo u polufinalu izgubili protiv Španskog (0:1), kasnijeg pobjednika turnira. Do izražaja je došlo naše “lako ćemo”. Nije važno što nam je poništen čist pogodak i što smo prosuli pet “mrtvih” prigoda i što smo objektivno bolji. Sve je ovo škola za budućnost. Ipak, ostavili smo sjajan dojam i dobili poziv na turnir sljedeće godine. Širokobriježani su u borbi za 3. mjesto svladali FC Thun 1:0. U finalu je Špansko pobijedilo FSV Frankfurt nakon izvođenja jedanaesteraca 5:4 (1:1). Široki je i ranije u skupini bio bolji od Thuna (1:0), te domaćina Plattenhardta (3:0), dok je protiv Interblocka igrao 0:0. Sljedeći vikend kadeti Širokoga putuju na Kvarnersku rivijeru, gdje će igrati u skupini s Akademijom Abuja (u ovom klubu počeo je Ajayi iz seniorske momčadi Širokog), Novim Vinodolskim i zagrebačkim Dinamom. Predpioniri (12 godina) pak igraju na pozivnom turniru u Zagrebu, koji organizira Hrvatski dragovoljac. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije