Mlade nade Širokog

Osvojili 3. mjesto na jakom turniru u Dugom Selu

25.08.2021.
u 14:48

Vlado Meja Glavina, trener 11-godišnjih “poletaraca” NK Široki Brijeg (Banoža, Do. Mikulić, Sesar, Topić, Zovko, Andreas, Bajkuša, Knezović, Prusina, Tomić, Wagner, Kožul, Ćuže, Markić, Da. Mikulić) vodio je svoju mladu momčad na veliki tradicionalni 15. međunarodni malonogometni dječji turnir u Dugo Selo kod Zagreba, piše Večernji list BiH. 

Uoči putovanja Vlado Meja Glavina rekao je da ne očekuje puno jer većina klubova s kojima će igrati nastupa u ligaškim prvenstvenim utakmicama, dok Širokobriježani u ovom uzrastu tek tu i tamo zaigraju na nekim “okolnim” turnirima u županiji i susjedstvu:

- Djeca su jednostavno oduševila na ovom natjecanju. Za neke su se raspitivali i treneri Dinama. Bili smo u skupini s jakim protivnicima i izborili prolazak u drugi dio natjecanja.

Svladali smo hrvatski trećeligaš Kurilovec s 4:0, zagrebačke Dinamo s 1:0 i HAŠK s 3:0 te igrali 0:0 protiv Vukovara. U četvrtfinalu nadigrali smo zagrebačku Lokomotivu s 1:0, a ždrijeb nas je u polufinalu opet sastavio s Dinamom. Ovaj put Dinamo je bio bolji i slavio rezultatom 1:0. U borbi za 3. mjesto Široki je svladao Cibaliju s 1:0. Pehar nam je uručio otac hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala. Dinamo je pobjednik turnira nakon što je sve protivnike, osim nas, svladao s visokim rezultatima. Hajduk je pobijedio s čak 15:0.

Uz nas, iz Hercegovine je nastupio i mostarski Zrinjski, koji nije izborio prolazak iz skupine, iako je dobro igrao. Dobili smo poziv da i sljedeće godine dođemo na turnir u Dugo Selo. Sljedeći tjedan idemo na još jedan turnir u Sesvetski Kraljevac - kazao nam je Vlado Glavina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije