ŽDRIJEB LP-A

Olympiakos u skupini s Juventusom, Barcelonom i Sportingom

Reuters/Pixsell
Autori: Drago Hudika, Hina
24.08.2017.
u 19:12

Monte Carlu je održan ždrijeb Lige prvaka. Naslov brani madridski Real. Naš Luka Modrić (Real Madrid) izabran je za najboljeg veznog igrača prošle sezone u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.  

Klubovi su podijeljeni u osam skupina po četiri kluba, a ove godine dolaze iz 17 nacionalnih saveza od kojih najviše predstavnika, čak pet, ima Engleska.   Ždrijeb je, kao i prijašnjih godina, bio poludirigiran, jer se klubovi koji su predstavnici istog nacionalnog saveza ne mogu naći u istoj skupini, niti klubovi iz Rusije i Ukrajine.

Svakako najzanimljivija skupina je H u kojoj će snage odmjeriti europski prvak Real Madrid, te Borussia Dortmund i Tottenham. Natjecanje po skupinama počinje 12. rujna i traje do 6. prosinca nakon čega će po dvije najbolje momčadi iz svake skupine nastaviti natjecanje u osmini finala. Finale se igra u Kijevu 26. svibnja.

Skupina A: Benfica, Manchester United, Basel, CSKA Moskva.

Skupina B: Bayern, PSG, Anderlecht, Celtic.

Skupina C: Chelsea, Atlético Madrid, Roma, Qarabağ.

Skupina D: Juventus, Barcelona, Olympiakos, Sporting.

Skupina E: Spartak Moskva, Sevilla, Liverpool, Maribor. Skupina F: Šahtar, Manchester City, Napoli, Feyenoord.

Skupina G: Monaco, Porto, Beşiktaş, Leipzig.

Skupina H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL.

Realova zvijezda Cristiano Ronaldo izabran je za najboljeg napadača. Veliko priznanje za hrvatskog kapetana. Luka Modrić (Real Madrid) izabran je za najboljeg veznog igrača prošle sezone u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Sergio Ramos iz madridskog Reala izabran je za najboljeg braniča u Ligi prvaka. Juventusov čuvar mreže Gianluigi Buffon izabran je za najboljeg vratara Lige prvaka. Uefin predsjednik Aleksandar Čeferin uručio je Rominoj legendi Francescu Tottiju posebno priznanje zbog posebnog doprinosa nogometu. Legendarni Romin kapetan završio je karijeru prije tri mjeseca.  Luka Modrić je u Monte Carlo stigao helikopterom u društvu suigrača iz Reala Sergija Ramosa. Čini se kako su izgladili nesporazum iz utakmice protiv Deportiva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije