Košarka

Odustajanja od lige prate bh. košarku

košarka
05.10.2017.
u 10:00

Za desetak dana započet će prvenstvena natjecanja bosanskohercegovačkih košarkaša. Nova sezona se približava, a u ovdašnjoj košarci se i dalje ponavljaju iste stvari.

Ponovljena situacija

Najavljeno je sudjelovanje 12 momčadi, ali kao što je bivalo proteklih sezona u pojedinim natjecanjima, tako se dogodilo i ove sezone i klubovi odustaju od natjecanja.
Najprije su košarkašice Čelika iz Zenice odustale od nastupa u prvoj ligi, a potom su se ovih dana na takav potez odlučili i košarkaši momčadi Građanskog iz Bijeljine. Grad Bijeljina je uz Mostar i Sarajevo sredina u kojoj su djelovala dva prvoligaška kluba u prvenstvu BiH, čak jedno vrijeme bili i jedini grad iz kojeg su dva kluba imala prvoligaški status. No, nažalost, i njih su slomile svakodnevne financijske nevolje, drugih nema i to je jedini razlog za njihovo odustajanje, baš kao i košarkašica Čelika. U nižim razinama natjecanja odustajanja ima još i više, pa se tako nikada ne zna s koliko klubova će se igrati pojedina košarkaška natjecanja. Ligaška natjecanja će započeti 14. listopada uz sudjelovanje 11 klubova. Liga će biti podijeljena u dva dijela. Nakon završenog prvog dijela prvenstva u kojem će nastupiti Široki, Zrinjski, Bosna, Student, Sloboda, Kakanj, Spars, Bošnjak, Mladost, Radnik BN Basket i Vogošća, igrat će se Liga za prvaka i Liga za ostanak. U Ligu 6 za prvaka plasirat će se pet prvoplasiranih momčadi iz Lige 11 kojima će se pridodati Igokea iz 1. regionalne ABA lige. Četiri najbolje momčadi iz Lige 6 igrat će play off i u doigravanju boriti se za novog prvaka BiH. Kao i prošle sezone, polufinalna doigravanja igrat će se na dvije pobjede, a finale na tri.

Novina u natjecanju

U odnosu na prošlu sezonu, novina je postojanje i mogućnosti ukoliko se aktualni prvak BiH Igokea plasira u doigravanje 1. regionalne ABA lige, onda bi se momčad iz Aleksandrovca izravno plasirala u doigravanje za prvaka BiH zajedno s tri najbolje plasirane momčadi Lige 6. Preostalih šest momčadi igrale bi Ligu za ostanak, dok bi posljednji iz prvenstva BiH izravno izgubio prvoligaški status. Ostaje onda još samo vidjeti kako će se nova sezona razvijati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije