Košarka

Obećana pomoć, ali sastanak nije bio Dan D za košarku, ovo je tek prvi korak prema rješenju

15.06.2017.
u 08:00

O temi “Funkcioniranje i problemi financiranja i organizacije unutar Košarkaškoga saveza Bosne i Hercegovine” u Sarajevu je održan sastanak čelnih ljudi Košarkaškoga saveza BiH i predstavnika Ministarstva civilnih poslova i entitetskih institucija. Financijska dugovanja i dubioze koje su nastale unutar Košarkaškoga saveza BiH glavni su problem koji opterećuje Košarkaški savez BiH zbog kojeg prijete i temeljne aktivnosti koje je Košarkaški savez BiH i planirao. Glavni tajnik u ostavci Dubravko Barbarić kazao je kako je zadovoljan sastankom i ono što je, po njegovu mišljenju, vrlo bitno je relaksiranje odnosa kada je u pitanju Porezna uprava, a što bi moglo dovesti i do relaksiranja budućih odnose u bh. košarci.

Iz Ministarstva civilnih poslova kazali su kako su prihvatili ulogu posrednika u rješavanju nastalih problema, ali oni, kao institucija, financijske probleme sami ne mogu riješiti. Očekivalo se kako će jučerašnji dan biti Dan D za bh. košarku i da će se financijski problemi ne samo otvoriti već da će se čuti i konkretni prijedlozi za njihovo rješavanje. Međutim, od toga nije bilo ništa, ali počelo se razgovarati što je vrlo bitno te je napravljen prvi korak koji je ljude unutar Košarkaškoga saveza BiH dijelom učinio zadovoljnim. Predstavnici Ministarstva civilnih poslova istaknuli su kako će o stanju u kojem se nalazi Košarkaški savez BiH konkretnim zaključcima biti predočeno i Vijeću ministara BiH.

- Došli smo do nekih informacija za koje ni mi nismo znali, u smislu je li KS BiH u sustavu PDV-a ili nije. To je ono što je bilo do nas. U nadležnosti je svih institucija koje pokrivaju oblast sporta, entitetskih i županijskih ministarstava da se aktivnije i jače uključe kada je financijska potpora u pitanju. Košarka je jako važan sport za nas, zato smo i prihvatili ulogu medijatora kako bismo nešto uradili, kazao je pomoćnik ministra civilnih poslova BiH Suvad Džafić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?