KANDIDIRANA I ČETIRI SRBINA

Nova velika čast za Hrvatsku: Rađa nominiran za Fibinu Kuću slavnih

Nel Pavletić/Pixsell
13.09.2021.
u 19:14

Zanimljivo je da su među kandidatima za 2022. čak četiri srpska igrača (Bodiroga, Danilović, Đorđević, Paspalj) i tri srpska trenera (Maljković, Obradović, Vasojević)

Od petorice Hrvata iz američke Kuće slavnih (Ćosić, Petrović, Novosel, Rađa i Kukoč) samo Dino Rađa nije član Kuće slavnih Svjetskog košarkaškog saveza (FIBA), no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Upravo je Rađa jedan od nominiranih za sljedeću godinu kada će se održati prva sljedeća svečanost uvrštenja u muzejske odaje u Madridu. Fiba u tome nije redovita kao HOF u Springfieldu pa je od 2007. do 2021. imala 11, a ne 15 svečanosti uvrštenja.

Zanimljivo je da su među kandidatima za 2022. čak četiri srpska igrača (Bodiroga, Danilović, Đorđević, Paspalj) i tri srpska trenera (Maljković, Obradović, Vasojević), no to ne treba čuditi zna li se koliko je snažan srpski lobi u Fibi, a Srbija je i košarkaška zemlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?