Hoppe donio nadu

Nova godina donijela i prvo nogometno čudo, Schalke je nekoga pobijedio!

schalke 2021
DPA/PIXSELL
09.01.2021.
u 20:36

Nogometaši Schalkea prekinuli su niz od trideset utakmica bez pobjede u nacionalnom prvenstvu, nakon što su u subotu u 15. kolu Bundeslige na domaćem terenu svladali Hoffenheim s 4:0, a junak susreta bio je 19-godišnji američki napadač Matthew Hoppe koji je postigao tri pogotka (42., 57., 63.). On je prvi Amerikanac koji je upisao hat-trick u Bundesligi.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussije Mönchengladbach (2:0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta, te se je približio neslavnom rekordu Tasmanie 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine.

Oni su prema službenim podacima Bundeslige u svojoj jedinoj sezoni u elitnom razredu (1965/1966) nanizali 31 susret bez pobjede osvojivši svega 10 bodova. 

 Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odigrao je cijeli susret za Hoffenheim, te je dva puta zaprijetio protivničkom golu. Njegov udarac u 16. minuti u gornji lijevi kut zaustavio je vratar domaćina. I u 30. minuti Kramarićev udarac obranio je vratar Ralf Fahrmann.

Iako je od 50. minute imao igrača manje jer je isključen Maximilian Arnold, Wolfsburg je u gostima odigrao 2:2 protiv Union Berlina. Za domaćine strijelci su bili Sheraldo Becker (29) i Robert Andrich (52), a za Wolfsburg su zabili Renato Steffen (10) i Wout Weghorst (66-pen).

Za Wolfsburg je stoper Marin Pongračić odigrao prvo poluvrijeme, a krilni napadač Josip Brekalo igrao je do 66. minute.  

Bayer Leverkusen je kod kuće kiksao protiv Werdera odigravši 1:1.  U subotu se u derbiju kola sastaju Leipzig i Borussia Dortmund.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije