Dva najveća banjolučka kluba nalaze se u konstantnim problemima s novcem

Nogometnom i rukometnom klubu Borac Vlada ponovno odgodila naplatu poreza

Borac
Foto: Dejan Moconja
14.02.2015.
u 10:19

Nogometni klub duguje oko devet milijuna maraka, dok rukometni klub duguje znatno manje novca - oko 570.000 maraka

Vlada Republike Srpske još jednom je odgodila plaćanje poreza nogometnom i rukometnom klubu Borac. Banjolučki klubovi su u teškoj financijskoj situaciji i ova odluka im je omogućila da uopće nastave natjecanje. U mnogo težoj situaciji je nogometni klub koji ima više od devet milijuna KM duga, dok su rukometaši dužni 570.000 KM. Nogometaši su ovaj dug nagomilavali godina, tako da im je Vlada omogućila nastavak uopće.

- Da nije bilo ove odluke, mi bismo imali velikih problema i pitanje je kako bi nastavili natjecanje u Premijer ligi BiH. Međutim, ovo samo odgađa problem i ove godine nastojat ćemo s Ministarstvom obitelji, mladih i sporta održati sastanak kako bismo pronašli kvalitetnije rješenje jer svake godine strepimo hoće li klub uopće preživjeti. Dugovi su ogromni i nemoguće ih je sve vratiti, tako da se nadam da ćemo razgovorima pronaći način za rješenje situacije – rekao je predsjednik nogometnog kluba Draško Ilić. Također, u rukometnom klubu su zadovoljni odlukom. Njihov dug je neusporedivo manji, a čelnici kluba imaju nekoliko rješenja kojim pokušavaju riješiti ove obveze. Jedna od olakšavajućih okolnosti je i činjenica kako rukometaši imaju vlastite prostorije koje mogu prodati ili izdati te platiti dio dugovanja.

- Nakon odluke Vlade te razgovora s Gradskom upravom oko financiranja sigurno s više optimizma idemo u nastavak natjecanja. Naša je sreća što su rukometaši strpljivi jer već mjesecima nisu dobili novac, ali treniraju i rade kao da je situacija normalna. Vjerujemo da ćemo uskoro odblokirati račun te isplatiti dio duga igračima – rekao je član Uprave Vladimir Branković.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
manuutd
17:27 14.02.2015.

?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije