Borba za ostanak

NK Vitez, na krilima pobjede iz prošlog kola, želi nastaviti seriju

sadikovic
19.09.2015.
u 06:30

U optimističnom ozračju nakon pobjede nad Drinom u Zvorniku, u Vitezu se čeka današnji susret sa susjedom, dugogodišnjim “ljutim” rivalom Travnikom.

Opasni u gostima

Trener Viteza Branko Karačić pred ovaj susret novinarima je kazao kako o značaju ove utakmice za obje momčadi ne treba trošiti riječi. - Sastajemo se s vrlo dobrim Travnikom, s momčadi koja posebno dobro igra u gostima, u zgusnutoj formaciji iz koje znaju pravodobno izlaziti i biti vrlo opasni za domaću obrambenu liniju. Dobro poznajemo Travnik, njihove dobre strane, ali i nedostatke pa ćemo ih pokušati nadmudriti. Poštujemo i cijenimo naše goste, ali igramo na svom terenu i ako želimo, a silno želimo, izboriti zacrtani cilj - ostanak u Premijer ligi, onda drugoga izbora i nemamo. Jer samo pobjedom protiv Travnika, tri osvojena boda u Zvorniku, imat će pravu vrijednost. Za pobjedu koju želimo i za koju ćemo se svim raspoloživim sportskim sredstvima boriti, moramo biti maksimalno koncentrirani i spremni na mnogo toga što nas čeka na ovoj utakmici. Ne bojimo se, ali isto tako ništa nećemo prepustiti slučaju. Mi smo, uvjeren sam, kvalitetnija momčad, ali to moramo igrom i rezultatom potvrditi, kazao je Karačić. Jedan od najstandardnijih i najpouzdanijih igrača Viteza je snažni lijevi bočni Elvis Sadiković, ljetno pojačanje Vitežana. Naime, Sadiković je u Vitez stigao iz Travnika gdje je protekle sezone bio jedan od najboljih igrača, a taj epitet potvrđuje i igrama opravdava i u Vitezu. - Nogometni me put iz Travnika doveo u Vitez. U Travniku mi je bilo lijepo, sada sam igrač Viteza i tu je taj dio priče završen. Dobro poznajem momčad našeg današnjeg protivnika, iskusni su, u gostima znaju biti vrlo nezgodni i jasno je da nas čeka teška utakmica, ispit koji dobrom igrom i rezultatom moramo položiti. Jer, izuzmu li se tri-četiri momčadi koje odskaču kvalitetom i organiziranošću, sve ostale ekipe u Premijer ligi su podjednake vrijednosti, međusobne razlike u kvaliteti “stanu u pet deka” i svatko svakoga može pobijediti. U susretu s Travnikom, uvjeren sam, ipak će u našu korist presuditi domaći teren, naš entuzijazam i “krila” koja smo dobili pobjedom u Zvorniku, kazao je u najavi utakmice Sadiković.

Bez velikih promjena

Za ovaj susret trener Karačić nije bio spreman izdiktirati sastav, uz naglasak kako ima dvojbi. No, kazao je, velikih promjena u sastavu koji je prije tjedan dana pobijedio u Zvorniku neće biti, s tim da sigurno u momčad ulazi Jevtić (nije igrao u Zvorniku zbog tri žuta kartona), umjesto Aliča, te da i dalje ne može računati na Jusufbašića, Pezu i Smriku. A to znači da bi momčad mogla istrčati u sastavu: Živković, Livančić, Jevtić, Barišić, Sadiković, Šantić, Muminović, Anastasov, Kapetan i Pilipović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije