HRVATSKI TRENER

Njemački mediji otkrivaju situaciju s Bjelicom: Klub mu traži zamjenu, ali...

Nenad Bjelica
Luka Stanzl/PIXSEL
29.01.2024.
u 20:52

"Ne možemo reći da neće biti smijenjen. Jedna stvar je sigurna, Bjelica je nokautiran. Klub traži zamjenu za njega, ali teško je naći nekoga tko može tek tako uskočiti. Problem je što je Bjelica izgubio svlačionicu", piše Bild.

Hrvatski trener Union Berlina, Nenad Bjelica, dobio je tri utakmice suspenzije i novčanu kaznu od 25 tisuća eura nakon što je na utakmici 13. kola Bundeslige protiv Bayerna u lice udario zvijezdu bavarske momčadi Leroya Sanea. Očekivalo se da samo isključenje na utakmici neće biti kraj nevoljama za bivšeg trenera Osijeka i Dinama, a sada je pravorijek donio Njemački nogometni savez (DFB).

Incident se dogodio u 74. minuti susreta. Bjelica nije želio Saneu dati loptu da izvede aut. Bayernov igrač mu je htio izbiti loptu, a hrvatski trener ga je na to udario i odgurnuo. Dobio je crveni karton i morao napustiti klupu svoje momčadi. Naposljetku su aktualni prvaci slavili s 1:0.

Bjelica se nakon utakmice ispričao navijačima, a u petak je preko društvenih mreža uputio isprike i Saneu.  "Pogledao sam ovu situaciju više puta, reagirao sam kako nikad u životu ne bih smio reagirati. Žao mi je moje momčadi i mog kluba, ispričavam se Saneu", napisao je Bjelica. Hrvatski trener je u studenom prošle godine stigao u Berlin kako bi klub izvukao iz problema. Sada se doima kako zajedno s njima tone.

A njemački mediji pišu da je Bjelica vrlo blizu otkaza.

"Bjelica se s tribina spustio u svlačionicu nakon što je Union pobijedio Darmstadt. Usprkos tome, upitno je hoće li se uopće ikada vratiti na klupu Uniona. Union je u krizi. Svi odjeli rade u tajnosti, uobičajene medijske aktivnosti su otkazane. Priča se o budućnosti Nenada Bjelice. Ne možemo reći da neće biti smijenjen. Jedna stvar je sigurna, Bjelica je nokautiran. Klub traži zamjenu za njega, ali teško je naći nekoga tko može tek tako uskočiti. Problem je što je Bjelica izgubio svlačionicu", piše Bild.

Svi u Union Berlinu proživljavaju vrlo tešku sezonu. Nakon što su prošle godine priredili senzaciju i sa četvrtog mjesta izborili nastup u Ligi prvaka, njihovi uspjesi se nisu nastavili. Osim što su ispali u grupnoj fazi europskog natjecanja (upisali su tri poraza i dva remija), trenutno se nalaze na 15. mjestu tablice domaćeg prvenstva. Samo tri boda iznad zone ispadanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?