PORTUGALSKI IZBORNIK

'Ne sumnjam da će Hrvatska na Euru biti jedna od jačih ekipa'

Slavko Midzor/PIXSELL
18.11.2020.
u 08:58

Još u prošlom kolu su izgubili od Francuske i ostali bez šanse za prolazak u završnicu Lige nacija. No bez obzira na to, u Split su došli u najjačem mogućem sastavu.

Fernando Santos je dao do znanja da neće podcijeniti Hrvatsku koja je imala četiri poraza nakon pet kola u Lige nacija. Cristiano Ronaldo je igrao cijeli susret, koristio je sve najbolje igrače i na kraju su Portugalci s igračem više sretno došli do pobjede. I to do šeste iz sedam susreta protiv Hrvatske, a jedini remi smo im izvukli u rujnu 2018. godine.

Santos je zavio Hrvatsku u crno i 2016. godine kada  je Quaresma zabio u produžetku i izbacio Hrvate s Eura, ali ovaj put poraz nije bio koban. Francuska je pobijedila Švedsku 4-2 i osigurala ostanak Hrvatskoj u elitnoj skupini Lige nacija, a Santos kaže kako ga je iznenadila Dalićeva taktika bez klasičnog napadača.

- Rezultat je bolji od prikazane igre. U prvom poluvremenu nam je nedostajalo intenziteta iako smo htjeli igrati. Ako lopta više stoji u mjesto zbog travnjaka, moramo drugačije igrati. Ako ne možeš dodavati kratke lopte, dodaješ duge i trčiš, izlaziš u presing. U drugi dio smo ušli s drugačijim intenzitetom, zatvarali smo prilaze golu bolje. Utakmice se ne dobivaju lijepim nogometom - rekao je Santos, piše 24sata.hr. 

- Hrvatska je jak tim. Pokušali su drugačije igrati, koristili su taktiku koju inače ne koriste. Igrači poput Modrića i Kovačića su pokušali otežati našu igru. Uspjeli su izjednačiti jer smo mi igrali malo ležernije i malo smo usporili naš način igre - rekao je Santos nakon utakmice pa s puno poštovanja dodao:

- Ne sumnjam da će Hrvatska na Euru biti jedna od jačih ekipa, tako i na Svjetskom prvenstvu - zaključio je čovjek koji je prije četiri godine Portugalcima donio Euro.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije