široki teško stradao - 3:5, čime je Čelik donekle uzvratio za 2:7 na Pecari

Naslov prvaka na Pecari sanjaju samo još teški optimisti

ggg
11.05.2015.
u 09:47

U 25 prethodnih kola aktualnog prvenstva obrana Širokoga Brijega primila je (samo) 14 pogodaka. Onda je uslijedilo za Širokobriježane važno, možda i presudno gostovanje na Bilinu polju.

Golovi padali kao na vrpci

Umjesto najavljene pobjede, kojom bi Široki ostao u utrci za naslov, dogodila se prava katastrofa – 3:5 poraz protiv Čelika. Pet pogodaka iza leđa vratara Solde je uistinu puno jer već nekoliko godina Široki Brijeg nije primio toliko pogodaka: - Tako se to okrene. Nakon 1:1 počeli smo igrati i stvarati prigode, mogli zabiti pogodak – dva. Onda smo primili nesretan pogodak u najgorem mogućem trenutku, na isteku 45. minute. U nastavku smo sve dali na napad, ali u toj jurnjavi, posebice u zadnjim minutama primali smo i davali pogotke kao na tekućoj vrpci, rekao nam je po povratku iz Zenice tajnik Dragan Soldo. Trener Blaž Slišković izjavio je nakon utakmice kako je “Čelik odigrao kvalitetno i zaslužio pobjedu, a Široki bio očajno i napravio niz pogrešaka”. Pa, iako Slišković kaže kako “borba za naslov nije gotova, jer do kraja ostaju četiri kola”, teško je među pristašama Širokog Brijega naći nekoga s istim razmišljanjem. Teorijski, naslov jeste dohvatljiv, kao i dvostruka kruna, ali realno gledajući, sada je u pitanju i izlazak u Europu.

Nema vremena za analize

Nema puno vremena za analize jer već u srijedu na Pecaru u okviru 27. kola stiže Olimpic. U ovom kolu i Olimpic je teško “stradao” izgubivši 0:3 u Zvorniku. Čini se da su Vukovi sve podredili Kupu gdje se također sastaju sa Širokim Brijegom u dvije finalne utakmice, od kojih je prva također na Pecari (20. svibnja). Olimpic je protiv Drine igrao u “lijevom” izdanju, nastojeći sačuvati svježinu igrača za Kup. I prvenstveni susret u srijedu, kao i onaj za Kup 20. svibnja igrat će se u 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?