Emil Markić

Napada internacionalnu titulu po WBO verziji

06.05.2017.
u 07:00

Mostarski boksač Emil Markić danas bi ujutro oko 9 i pol sati trebao boksati meč na Novom Zelandu za internacionalnu WBO titulu protiv Umara Salamova iz Rusije u srednjoj kategoriji. Ovo će za mostarskoga boksača biti najveći izazov u karijeri.
Lako prošao vagu
- Spremio sam se maksimalno dobro, koliko sam se mogao stići, u tako malo vremena što smo imali. Došao sam na Novi Zeland po pobjedu i tako ću se i postaviti u ringu. Znam kako će biti teška borba, ali ja ću se potruditi i dati sve od sebe kako bi pobijedio i osvojio ovaj pojas - kazao nam je Emil Markić nakon vaganja pred meč.
Vagu je Markić prošao bez problema. Nakon tog zahtjevnog trenutka malo se i opustio.
- Vremenska razlika i dugi let teško su mi sjeli. Nisam od utorka, kad smo krenuli na put, spavao kako spada. Gnjavila me ova promjena vremenske zone, ali mislim kako ću se noć prije uspjeti dobro odmoriti. Nakon vaganja sam se počastio dobrom klopom. Sada mi je cilj samo se što bolje psihološki pripremiti za ovaj meč - dodao je Markić.
Neugodan protivnik
Njegov ruski protivnik Umar Salamov, zapravo je Čečen. U mentalitetu tog naroda uvijek je borba.
- Znam kakav me meč očekuje i moj protivnik je jako neugodan i dobro boksa sa distance. Nadam se kako ću ja protiv njega uspjeti nametnuti svoj stil boksa te kako mogu slaviti u ovom meču. Ovo je velika prilika za mene i nadam se kako ću je iskoristiti i osvojiti ovaj prestižni pojas - zaključio je Markić, pred meč koji će prenositi jedan od Sky sport kanala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?