nogomet

Nakon Zrinjskog i Hajduk potvrdio, čeka se potvrda Proletera

17.12.2016.
u 07:00

Pripreme za 27. nogometni turnir Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli već su ne samo počele, nego i teku prema željama organizatora, Nogometnog kluba GOŠK. Naime, Gabeljani su najprije završili posao sa Zrinjskim iz Mostara, aktualnim prvakom Premijer lige BiH, a ubrzo potom je stigla i potvrda splitskog Hajduka, rekordera po broju turnirskih pobjeda.

Nema dvojbi oko datuma

Ime četvrtog sudionika bit će poznato idućih dana. Kako smo doznali od Luje Ilića, sportskog direktora GOŠK-a, trenutačno su u optjecaju Proleter iz Novog Sada, član Prve srbijanske lige, i Budućnost iz Podgorice koja je već nastupala na Memorijalu u Gabeli. Uglavnom za očekivati je da će se lista sudionika kompletirati do kraja idućeg tjedna.

Dvojbi nema ni oko datuma početka turnira, 27. po redu Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli održat će se 11. i 12. veljače 2017. godine. Direktor Ilić ističe da je pred organizatorima mnogo posla i obveza, od pronalaženja sponzora i donatora, do pojedinosti vezanih za tijek turnira i organizaciju GOŠK-ove plavo-bijele noći.

- Na Upravnom odboru donijeli smo odluku da stadion Podavala ubuduće nosi ime Pere Pavlovića, našeg dugogodišnjeg predsjednika, koji je nedavno preminuo, što također trebamo urediti do turnira. Tu su zatim pripreme za nastavak prvenstva u kojem ćemo pokušati iznenaditi trenutačne favorite za prvo mjesto, visočku Bosnu i Travnik. Zaista je pred nama mnogo posla, ali očekujem da će sve biti bar na dostignutoj razini, kaže nam direktor Lujo Ilić. Valja reći da se turnir u Gabeli igra u spomen na Andriju Ankovića, zlatnog olimpijca iz Rima 1960. koji je ponikao u GOŠK-u iz Gabele.

Tradicija

Prvi turnir u spomen na tog rasnog nogometaša i strijelca održan je 1986. godine. Neposredno nakon rata nastavljena je tradicija održavanja turnira i već se stiglo do brojke 27 koja se primaknula rekorderu u regiji Veležovom “Februarskom turniru” koji je imao 28 izdanja. S obzirom na upornost Gabeljana i odanost nogometu, za očekivati je da će za godinu, dvije preuzeti primat po broju turnira, što je samo po sebi vrijedno pozornosti.

Najuspješniji klub je Hajduk, klub u kojem je Andrija Anković doživio nogometnu slavu, sa šest osvojenih trofeja, slijedi Zrinjski četiri, pa Dinamo i Sarajevo po tri trofeja itd. Zanimljivo, Sarajevo je sve trofeje osvojilo prije rata. Naslov pobjednika brani Zrinjski iz Mostara.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije