5 najboljih

Najbolje nogometne utakmice svih vremena

Pixabay
10.03.2020.
u 16:17

Predlažemo vam popis 5 najboljih utakmica svih vremena. To su utakmice koje, bili igrač ili fan nogometa, jednostavno morate pogledati tijekom svog života

Kako biste bili stručnjak u nečemu, potrebno je ne samo imati umijeće, nego i znati povijest iza tog umijeća i učiti o majstorima prošlosti i budućnosti. Oni koji studiraju umjetnost, to ne rade tako da samo vježbaju svoje instrumente; oni također provode beskrajne sate slušajući poznate izvođače, idu na koncerte i čak idu na tečajeve koji ih uče kako slušati glazbu. Umjetnici (slikari i kipari) ne proučavaju samo radove poznatih autora, nego često provode dane pokušavajući uraditi kvalitetne replike. Čak i kockari uče cijelog života. Primjerice, igrači black jacka pokušavaju usavršiti glasovito brojanje karata, a igrači videoigara provode puno vremena gledajući druge igrače kako igraju na Twitchu.

Sport nije različit u odnosu na ove grane koje smo spomenuli, jer ništa ne može zamijeniti predan rad kako bi se postalo vrhunski, ali je također vrlo bitno da se gledaju druge utakmice kako bi se od najboljih kupile fore koje mogu dovesti do uspjeha. Iz tog razloga mi vam predlažemo popis 5 najboljih utakmica svih vremena. To su utakmice koje, bili igrač ili fan nogometa, jednostavno morate pogledati tijekom svog života. Naravno, na ovom popisu, kao i svakom drugom,  prevladava naše subjektivno mišljenje, ali ako pogledate ove utakmice, bit ćete sigurno impresionirani umijećem nogometaša na terenu.

1. Manchester United -  Bayern München (1999.)
Ova utakmica bila je finale UEFA Lige prvaka i sasvim sigurno jedna je od najzanimljivijih ikada igranih, zbog nevjerojatnog preokreta koji je Manchester napravio. Iako su gubili 0:1, Teddy Sharingham i Ole Gunnar Solskjaer uspjeli su postići dva pogotka u sudačkoj nadoknadi i osvojiti Ligu prvaka sa svojim timom, što je bio treći trofej te fantastične sezone za Crvene vragove. Ranije te sezone, oba susreta između tih dvaju timova završena su bez pobjednika, a nevjerojatna posvećenost i umijeće igrača napravili su od ovog susreta nešto što se nikada neće zaboraviti. Najzanimljivije detalje te utakmice možete pogledati ovdje.

2. Barcelona - Real Madrid (2010.)
Za razliku od utakmice koju smo maloprije spomenuli, ovo nije utakmica koju treba gledati zato što je rezultat bio tijesan, već zato što je ovo bilo dobro staro "razbucavanje" protivnika. Bilo je to 28. studenoga 2019. godine, kada je igran El Classico i kada je Barcelona razmontirala Real Madrid rezultatom 5:0. Ono što je posebno zanimljivo jest da su novinari ovu utakmicu najavili kao
dvoboj između Ronalda i Messija, ali samo je Lionel Messi pokazao na ovoj utakmici što umije, jer je imao dvije asistencije za gol. Najzanimljivije detalje utakmice možete pogledati ovdje

3. Liverpool - A. C. Milan (2005.)
Ovo je bilo još jedno finale UEFA Lige prvaka zbog kojeg su mnogi fanovi utakmicu završili na rubu svojih sjedala. A. C. Milan imao je prednost od 3:0 na poluvremenu i tada se činilo da su šanse Liverpoola gotovo nikakve. Ali ekipa Liverpoola nije se predavala i uspjeli su izjednačiti do kraja utakmice, da bi do kraja susret bio riješen nakon izvođenja jedanaesteraca. Ovo je bila fantastična
utakmica i najzanimljivije detalje iste možete pogledati ovdje.

4. Brazil - Nizozemska (1998.)
Bilo je to za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu. U polufinalu Brazil i Nizozemska odigrali su epsku utakmicu koja je riješena nakon produžetaka. Obje ekipe postigle su po jedan gol u regularnom vremenu, za Brazil gol je postigao Ronaldo, a za Nizozemsku Kluivert. Ovo je bila jedna prava taktika obaju trenera te ako želite pogledati ovu utakmicu, to možete učiniti ovdje.

5. Argentina - Engleska (1986.)
Ima mnogo utakmica koje se mogu nazvati legendarnima i iz kojih igrači mogu učiti, ali ova utakmica iz 1986. godine svakako se može nazvati epskom. Tenzije su bile ogromne zbog rivalstva dvaju timova, a Diego Maradona postigao je dva gola koja su bila dovoljna da njegova momčad pobijedi Englesku, od kojih je jedan ona slavna “Božja ruka” gdje je Maradona rukom umjesto glavom postigao pogodak. Cijelu utakmicu možete pogledati ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije