međunarodni seminar

Na seminaru tajlandskog boksa u Mostaru okupilo se 20 sudaca, 27 trenera i 20 boraca iz regije

Tajlandski boks
SD Reflex Mostar
18.09.2023.
u 21:13

"Raduje nas činjenica da je prvi seminar Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine u Mostaru i ponosni smo da podržavamo ovakve projekte", istaknuo  je Kevelj.

Proteklog je vikenda u Mostaru održan međunarodni seminar tajlandskog boksa za suce, trenere i borce.

Kako su izvijestili organizatori, seminar je bio podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu održana je edukacija i licenciranje novih sudaca tajlandskog boksa.

Edukaciju je vodio međunarodni sudac Miljenko Kutleša-Roša, a Savez Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine tom prilikom je izdao sudačke licence sportašima koji su uspješno završili edukaciju.

Seminar za trenere i borce organiziran je u drugom dijelu.

Predsjednik Sportskog Saveza Grada Mostara Senad Kevelj otvorio je seminar naglasivši važnost ovakvih događaja i edukacija, a kazao je i da će Sportski Savez Grada Mostara i ubuduće podržati ovakve projekte.

"Raduje nas činjenica da je prvi seminar Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine u Mostaru i ponosni smo da podržavamo ovakve projekte", istaknuo  je Kevelj.

Organizator seminara, trener Sportskog društva Reflex Mostar, Enko Alić sudionike je upoznao s ciljevima i planovima seminara te zahvalio predsjedniku Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine Ante Šimović na ukazanom povjerenju.

"Posebno bih se zahvalio predsjedniku Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine Anti Šimoviću na ukazanom povjerenju te predsjedniku Sportskog saveza Grada Mostara Senadu Kevelju na podršci kao i Gradskom Vijeću Grada Mostara na čelu sa Salemom Mrićem", kazao je Alić.

Predsjednik Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine Ante Šimović predstavio je voditelje seminara, šesterostrukog prvaka svijeta, legendu tajlandskog boksa, Tajlanđanina Sak Kaoponleka i Sandrina Starčevića predsjednika Saveza Tajlandskog boksa Grada Zagreba koji kao trener iza sebe ima 36 državnih prvaka.

Tom prilikom Šimović je proglasio Tajlanđanina počasnim članom Saveza Tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine te mu uručio priznanje. Priznanje je dobio i Starčević koji je izrazio spremnost i želju za buduću suradnju dva saveza.

Na seminaru je sudjelovalo 20 sudaca, 27 trenera i 20 boraca iz regije.

Na ceremoniju zatvaranja seminara iz Splita je došao Bruno Cikatić, sin pokojnog Branka Cikatića, pionira borilačkih sportova na ovim prostorima. Bruno je u ime svog oca Branka s ponosom primio posthumnu zahvalnicu Saveza tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine kojem je ovaj seminar i posvećen.

Seminar je održan pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Grada Mostara i Gradskog Vijeća Grada Mostara, a Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine je ovom prilikom ustupilo svoje smještajne kapacitete za potrebe sudionika seminara.

Podsjetimo, Olimpijski komitet BiH je na redovnoj generalnoj skupštini u travnju ove godine uvrstio Savez tajlandskog boksa BiH u svoje članstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije