Mehmed Baždarević

Moramo zauzeti jači stav, reprezentacija BiH mora biti iznad svih

Mehmed Bazdarevic
19.02.2016.
u 12:48

"Kratko i jasno, naš cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine. Moramo biti hrabri i znati što hoćemo u budućnosti", poručio je Baždarević

Moramo zauzeti još jači gard i reprezentacija mora biti iznad svih nas. U narednom razdoblju sve ćemo podrediti ekipi i zajedništvu i žrtvovati sve na tom putu, rekao je za Anadolu Agency Mehmed Baždarević, izbornik nogometne reprezentacije BiH.

Ističe da ovih dana slaže kockice oko popisa igrača za prijateljske utakmice s Luksemburgom 25. ožujka i četiri dana kasnije za meč protiv Švicarske u Zurichu. 

"Popis ću objaviti 12 do 15 dana uoči utakmice protiv Luksemburga, kako pravila i nalažu. Bit će novih imena, a još o imenima ne bih govorio. Neće biti i nekih koji su ranije nosili dres reprezentacije, ali kažem nećemo danas o imenima, dok još ne posložimo neke stvari", kazao je Baždarević. 

"Na popisu za test susrete s Luksemburgom i Švicarskom naći će se vjerojatno 25 igrača. Protiv Luksemburga pojedini će dobiti priliku da se dokažu. Naravno, da ćemo željeti pobijediti u svakoj utakmici. Međutim, pokušat ćemo vidjeti i neke stvari glede novih igrača i promjena formacija u igri, sve u svrhu pripreme za rujanski start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i naše utakmice s Estonijom".

Pod svaku cijenu, tvrdi, neće pomladiti nacionalni tim BiH.

"Ne, to nije nimalo lako. Kažu pomladiti ekipu. Kako? S kojim igračima? Imamo li ih dovoljno za veći rez? Sve su to pitanja na koja morate naći odgovor. Važno je da dobijemo svježinu i širinu u sastavu. Ukoliko će nam neki 30-godišnjak poput Danijela Milićevića donijet napredak u igri, dobit će poziv da pokaže može li to uraditi. Ne želim licitirati s imenima, ali ću reći da meni kao izborniku, odnosno reprezentaciji treba isključivo kvalitet", rekao je Baždravić. 

Zadovoljan je brojem kontrolnih utakmica i protivnicima s kojima će BiH igrati do starta kvalifikacija za SP. 

"Moram pohvaliti ljude u Savezu koji su nam osigurali kvalitetne protivnike. Isto tako, rade sve na tome da neki od igrača dobiju papire neophodne za nastup u reprezentaciji BiH. Imat ćemo dovoljan broj utakmica da probamo sve što trebamo probati, spremimo se adekvatno i do 6. rujna i susreta s Estonijom pronađemo idealan tim", mišljenja je Baždarević, koji je o susretu s aktualnim i trostrukim prvakom Europe, Španjolskom istaknuo: 

"Odlična stvar. Intencija je da igramo s najjačima, da te nas 'nagaze', da vidimo koliko zaista možemo i vrijedimo. Bit će to super stvar. Vjerujem da ćemo i Španjolcima uspjeti pokazati zube. Osim utakmica, ići ćemo i u špijunažu protivnika u kvalifikacijama za SP. Tu prije svega mislim na Estonce s kojima otvaramo kvalifikacije, ali i Grke koji prave novi tim". 

"Kratko i jasno, naš cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine. Moramo biti hrabri i znati što hoćemo u budućnosti. Moramo pokazati veliku želju da smo netko i nešto", poručio je Baždarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije