Košarka

Momčadi se bore za naslov, čelnici rješavaju probleme

21.02.2016.
u 07:00

U Mrkonjić Gradu večeras završava dvodnevna košarkaška smotra na kojoj su se okupile 4 najbolje momčadi koje se natječu u Kupu Bosne i Hercegovine. Oko kup natjecanja godinama se ispredaju priče kako takvo natjecanje ne pobuđuje osobito sportsko zanimanje. Ništa posebno ne donosi klubovima, tek naslov i pehar ostaju zabilježeni u sportskim arhivama.

Financije...

No, kada je u pitanju bosanskohercegovačka, posebice reprezentativna košarka, uvijek se pred neko veliko natjecanje otvaraju iste priče. Takve priče bit će na dnevnom redu idućih dana, a završnica kupa prigoda je da se o svemu pomalo raspravlja i traže rješenja. Jedno pitanje o čemu će se sigurno raspravljati je kako osigurati nastup i kako namaknuti sredstva kako bi razne izabrane vrste mogle nastupiti na nekom reprezentativnom natjecanju. Prošla godina je bila uspješna kada je riječ o mlađim vrstama. Kadeti su se okitili naslovom prvaka Europe, a juniori stigli do 4. mjesta. U ovoj godini teorijski bi čak devet izabranih bosanskohercegovačkih vrsta, kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji, trebalo izaći na europsku scenu. Blagajna Košarkaškog saveza je prazna, a čelni ljudi krovne košarkaške organizacije ne nalaze načina kako namaknuti koju marku kako bi barem one najuspješnije vrste mogle nastupiti na izborenom natjecanju. O tim problemima sigurno će se razgovarati u Mrkonjić Gradu. Svakako, jedna od mogućih tema je i izbor ili prijedlog za novog izbornika seniorske košarkaške vrste o čemu će raspravljati Stručno vijeće Košarkaškog saveza.

Ivanović bez rezultata

Spominju se neka imena kao što su treneri koji su već vodili reprezentaciju - Nenad Marković i Mensur Bajramović. U igri su i Željko Lukajić, Ivan Velić, Dragan Bajić… Dosadašnji izbornik Duško Ivanović imao je veliki trenerski rejting, ali na EP nije polučio rezultat. Istina, nije imao ni sreće jer je ostao bez ponajboljih igrača. Ni sljedećem izborniku neće biti lakše. Čekat će ga težak posao, kako u sastavljanju tako i u odabiru igrača, gdje je uvijek bilo otkaza i neodazivanja. Uostalom, takva je BiH u kojoj je sve nepredvidivo, pa i sama događanja u sportu, a čega nije pošteđena ni košarka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije