fINANCIJSKI ASPEKT

Modrić i društvo HNS-u zaradili 52 milijuna kuna

Igor Kralj/Pixsell
13.11.2017.
u 09:30

FIFA je povećala nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine na 400 milijuna dolara, što je porast od 12 posto.

Vatreni su potvrdili nastup na SP-u u Rusiju, što će nam biti pet Mundijal u povijesti te deseto veliko natjecanje. Samo smo ih dva puta propustili.

Osim što nam je rezultat donio veliko sportsko slavlje, i iz financijskog kuta ovo je velika stvar. Samo za plasman na Mundijal Hrvatska je zaradila osam milijuna dolara, što je oko 52 milijuna kuna. Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) će svakom sudioniku SP-a nadoknaditi i troškove za pripreme u iznosu od 1,5 milijuna dolara.
 

No, tu nije kraj mogućoj zaradi jer svaka stepenica više na svjetskoj smotri donosi dodatnu zaradu. Tako možemo za osminu finala osvojiti 12 milijuna dolara, za četvrtfinale 16 milijuna, treće mjesto donosi 24, drugo mjesto 28, a svjetski prvak će zaraditi 38 milijuna dolara. U odnosu na prošli SP u Brazilu, FIFA je povećala nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine na 400 milijuna dolara, što je porast od 12 posto.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije