proslavljeni bh. košarkaš

Mirza Teletović u radnom posjetu redakciji Večernjeg lista BiH

15.01.2019.
u 10:53

Proslavljeni bh. košarkaš s dugogodišnjim NBA iskustvom, kao i nekadašnji kapetan reprezentacije BiH, Mirza Teletović, boravio je jučer u radnom posjetu redakciji Večernjeg lista BiH. Mirzu Teletovića je u redakciji u Mostaru ugostio glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković.

Košarkaš, koji je ostvario vrhunsku igračku karijeru i velike rezultate na parketima u Španjolskoj i u SAD-u, bio je pravo osvježenje u redakciji. Skromni i opušteni pristup Teletovića naišao je na odobravanje i simpatije kolega novinara, koji su mu poželjeli puno sreće u daljnjem rad.

Nakon aktivne igračke karijere Mirza Teletović imao je ambiciju pomoći košarci u BiH, sportu koji još uvijek uživa veliku popularnost u zemlji, ali je opterećen brojnim problemima. Angažirao se u ovom sportu na domaćoj sceni i postao je predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Na putu prema ozdravljenju bh. košarke već je napravio dosta javnosti vidljivog posla, a u neformalnom razgovoru s njim doznali smo i brojne druge svakodnevne izazove koji ga očekuju na ovoj dužnosti. Košarkaški savez BiH, pa i cijela bh. košarka, nalaze se u nezavidnoj poziciji. Teletović se već nameće kao jedan od faktora koji mogu na domaćoj košarkaškoj sceni napraviti pozitivne promjene. Zbog svega što je postigao u karijeri, vrata na brojnim adresama su mu širom otvorena. Nas je, između ostalog, zanimalo kakvo je njegovo zdravlje, s obzirom na to da je u prošlosti imao problema.

- Zdravstvena situacija je vrlo dobra. Te poteškoće su odavno iza mene. Svakodnevno sam u nekoj vrsti treninga, u dvorani, ponekad uz košarku, ali i uz rukomet provodim sate jer zaista uživam u svemu tome... Ostatak vremena posvećen sam dužnosti u Košarkaškom savezu, kao i drugim osobnim i poslovnim projektima - između ostalog nam je kazao Mirza Teletović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije