Postigao najviše trojki

Mirza Teletović oborio rekord NBA lige

Mirza Teletovic
06.04.2016.
u 09:38

Bh. košarkaš je za 27 minuta igre postigao 12 poena, sedam skokova i tri asistencije. Za tri poena je šutirao tri od osam, što je bilo dovoljno za postavljanje novog rekorda.

Bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović oborio je NBA rekord star 21 godinu. Naime, bh. reprezentativac je postigao najviše trojki u jednoj sezoni NBA lige kao igrač koji je u igru ulazio s klupe. 

Teletović je postavio rekord u novom, sedmom uzastopnom porazu Phoenix Sunsa, koji su sinoć poraženi od Atlanta Hawksa sa 103:90. U tom meču bh. košarkaš je za 27 minuta igre postigao 12 poena, sedam skokova i tri asistencije. Za tri poena je šutirao tri od osam, što je bilo dovoljno za postavljanje novog rekorda.

Teletović je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 165 trojki, a rekord je do sinoć držao Chuck Person koji je u dresu San Antonio Spursa u sezoni 1994./95. kao rezerva postigao 164 trojke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?