NOGOMET Mostarski HNK Bjelopoljac pokrenuo Školu nogometa za mlade nogometaše

Mikulić: Mladima ćemo nastojati ponuditi dobru zabavu uz nogomet

nogomet
Foto: VL FOTO
14.03.2015.
u 10:21

HNK Bjelopoljac iz Bijelog polja kod Mostara pokrenuo je Školu nogometa za mlade nogometaše. Voditelj spomenute škole Viktor Mikulić već je afirirano ime za rad s mladim nogometašima u hercegovačkoj regiji. Pod svojom palicom okupio je 20-ak dječaka koji stanuju u tom prigradskom naselju.

Jedini aktivan segment

HNK Bjelopoljac je osnovan 1994. godine, a igrao je u ligi Herceg Bosne, nižim stupnjevima liga Federacije, u Ligi HN županije. - Trenutačno je Škola nogometa jedini aktivni segment kluba. Klub nema druge natjecateljske kategorije i ne sudjeluje u nekim natjecanjima. Naša djeca imaju vrlo slabu ponudu sportskog i uopće zabavnog karaktera. Prva nogometna adresa je Mostar, što je ovdašnjim roditeljima jako teško uskladiti zbog dnevnih obveza, a to su ipak premala djeca da bi mogla putovati bez roditelja. Prema tome, većina djece, iako bi željela, a i mnogi iskazuju talent za različite sportove, nije u mogućnosti ozbiljnije se baviti sportom. S druge strane, nogomet na našem prostoru ima daleko najveću tradiciju i uspjehe.

Vrijedi se prisjetiti “naših” igrača Tonija Šunjića (Rubin Kazan/reprezentacija BiH), Zvonimira Kožulja (Široki Brijeg) i Ive Zlatića (Zrinjski), kazao nam je razloge otvaranja škole Viktor Mikulić te dodao koji su ciljevi novog projekta: - Osnovni cilj je postaviti Školu nogometa HNK Bjelopoljac na zdrave osnove kako bi škola imala čvrste temelje na duže staze i ne bi bila oslonjena isključivo na rad i entuzijazam pojedinca, dodao je Mikulić.

Uvjeti

Treninzi će se za sada odvijati na malonogometnim igralištima u Potocima i Vojnu, na nogometnom igralištu u Raštanima, koje još uvijek nema najbolje uvjete, te na terenu s umjetnom travom Karting centra u Mostaru.

- Škola okuplja dječake rođene od 2004. do 2009. godine. Upis se vrši stalno, što znači tko god je voljan može svaki dan dovesti svoje dijete. Pozivamo sve zainteresirane roditelje da upišu svoje dijete u školu u kojoj će sigurno svladati osnovne korake na putu razvoja u ozbiljnog nogometaša i u školu u kojoj će njihovo dijete imati jednake mogućnosti i u kojoj će se osjećati sretno i zadovoljno. Također, pozivamo sve ljude koji prepoznaju značaj i ispravnost našega projekta, a koji su u mogućnosti, da nam pomognu, jer nam je svaki oblik pomoći dobro došao, zaključio je Viktor Mikulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?