Nogomet

Metalleghe i Zvijezda idu po lake bodove

30.04.2016.
u 07:00

Vodeći Metalleghe gostuje kod “svjetioničara” Sloge, koja je “osigurala ispadanje”, pa bi mu (kao) trebalo biti lako na Bobovcu pobrati bodove. Ljubušacima je hendikep i činjenica da su ostali bez trenera jer je Ivo Ištuk, nakon 0:3 protiv Novog Travnika, podnio ostavku.

Nisu sigurni u pobjedu

Da Jajčani nisu sigurni u pobjedu, podsjeća ih i jesenskih 0:0 protiv Sloga jesenas na Mračaju. Druga Zvijezda gostuje kod predzadnjeg Podgrmeča, koji je također već “bivši” ako..., ako zanemarimo teorijsku mogućnost da Podgrmeč osvoji preostali 21 bod, koliko ih je još u igri. Bosna i Bratstvo, treći i četvrti s ljestvice, još imaju male izglede do kraja zasjesti na vrh. Da bi uspjeli, morali bi do kraja prvenstva dobiti sve ili gotovo sve utakmice, te da Metalleghe i Zvijezda izgube 6 – 7 bodova. Bosna gostuje kod “nakostriješenog” Jedinstva, čiji je ostanak u ligi jako upitan. Jedinstvo i Bosna rivali su još iz bivše države i okršaja u drugoligaškoj i republičkoj konkurenciji. I Bratstvo igra protiv momčadi kojoj izmiče tlo pod nogama. Domaćin je, što znači da Goražde nema velikih izgleda.

Nekada su to bili derbiji

Posljednjih godina susreti Branitelja i Goška tretirani su kao ljuti južnjački derbiji. Ovaj put nije tako jer Branitelj je u bezizlaznoj situaciji, a ni Gošk još nije osigurao ostanak... Do prije dva kola Budućnost je kandidirala za naslov, ali nakon gubitka dva boda kući protiv Bratstva i poraza protiv Goška u Gabeli, naveli su Banovićane dignuti ruke od borbe za naslov. Budućnost će u tako apatičnom stanju ugostiti Čapljinu koju bi zadovoljio i jedan bod. Orašje, jedno vrijeme vodeće na ljestvici i kandidat za vrh, nije osobito opasno kao domaćin (četiri poraza).

Ugostit će Novi Travnik koji je u pobjedničkom naletu, pa nije bez izgleda u Posavini. Rudar i Radnički igraju derbi dna. Bodovi trebaju i jednima i drugima. Mala je prednost Rudara što se igra u Kaknju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?