U očekivanju Ordabasya

Menalo: Tko će zabiti pogodak? Svejedno nam je, ma neka ga zabije vratar Bilobrk

28.06.2017.
u 09:00

Dan prije 47. utakmice koju igraju u Uefinim kupovima, nogometaši Širokog Brijega imali su uobičajeni trening. Sinoć su radili na stadionu Pecara gdje rijetko treniraju, ali ovaj put željeli su isprobati travnjak kako bi se bolje prilagodili uvjetima koji će vladati i sutra navečer (20.30 sati) protiv Ordabasya.

Svi igrači zdravi

-Sve je u redu, svi smo zdravi, dobro radimo i jedva čekamo utakmicu. Jutros smo imali slobodno, nije bilo treninga, kratko nam je u prolazu dobacio Dane Kožul, koji konkurira za mjesto u srednjem redu, ali i na mjestu braniča:

- Dane me je malo nagazio na treningu, naravno nenamjerno. Boli, ali to će proći. Da i neće, zaboravit ću jer igramo važnu utakmicu. Pogodak? Paaa, mislim kako je vrijeme da ga zabijem, nisam dugo. Mada, nije važno tko će dati pogodak, ja ili netko drugi. Može i vratar Luka Bilobrk. Bit će mi drago kao da sam ga ja zabio, kaže Luka Menalo, koji se kao i Stjepan Lončar kasnije uključio u pripreme zbog reprezentativnih obveza. Očekujem puno gledalište i podršku kakvu smo imali protiv Sarajeva, rekao nam je Menalo i napomenuo da momčad poslije sinošnjeg treninga odlazi u karantenu u hotelu Park:

- Od početka priprema treninzi su bili “gusti” i dosta naporni pa im sad treba malo smanjiti intenzitet, kaže trener Sablić.

U klubu su poslali popis igrača Uefi koji konkuriraju za nastup protiv Ordabasya: Luka Bilobrk, Martin Zlomislić, Nikola Marić, Dino Ćorić, Josip Ćorluka, Stipo Marković, Ivan Milićević, Slavko Bralić, Josip Barišić, Toni Nikić, Dane Kožul, Jure Ivanković, Damir Zlomislić, Mateo Marić, Mario Marina, Božo Vukoja, Luka Begonja, Josip Ćorić, Stjepan Lončar, Wagner Lago,Luka Menalo, Dejan Čabraja, Ivan Krstanović, Stipe Jurić. Zlomislić i Marina u međuvremenu su napustili Pecaru. Klub može prijaviti još jednog igrača 24 sata uoči utakmice. To bi mogao biti Luka Begonja. Utorak je inače bio dan koji su na Pecari nestrpljivo čekali, nadajući se da će Prizivno povjerenstvo NS BiH razmatrati žalbu Širokog na kaznu koju je “odvalilo” stegovno povjerenstvo nakon finala Kupa BiH protiv Sarajeva na Pecari 17. travnja.

U NS BiH ne žure

No, kako je ta kazna izrečena po hitnom postupku, sada se u NS BiH ne žure. Sjednica je odgođena za 4. srpnja. Široki je tada kažnjen 7 utakmica igranja pred praznim tribinama, te novčano s 25.000 KM, što također nikada nitko u povijesti Premijer lige nije “inkasirao”. U klub je odluka o kazni stigla “u roku odmah” s poukom o žalbi, ali odmah je stigla i uplatnica za tih 25.000 KM, što bi moglo značiti i “samo se vi žalite, kazna ostaje”! Zanimljivo, nagrada za osvojeni kup (30.000 KM) još nije “legla” na račun Širokog. Kazna od sedam utakmica bez gledatelja “aktivirana” je već na susretu 32. kola prošlog prvenstva protiv Čelika. U klubu su ipak odlučili prodavati godišnje ulaznice. Neće valjda biti da će ih kupci nositi u džepovima kao ukras. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije