Sportska priznanja

Medveščak najbolja ženska ekipa Zagreba

11.12.2015.
u 07:00

Najveći doprinos ovom priznanju dala Posušanka u Zagrebu, Ana-Marija Begić Bila je MVP oba finala - i onog u Kupu Hrvatske i finala prvenstva Hrvatske, a proglašena je i košarkašicom godine u Hrvatskoj

Još jedna vijest o uspjehu posuških sportašica i sportaša ugodno je iznenadila posušku sportsku javnost. Naime, Sportski savez Grada Zagreba svake godine dodjeljuje nagrade pojedincima i ekipama koje su svojim rezultatima promovirale Grad Zagreb kroz nacionalno prvenstvo i Kup. Ove godine Ženski košarkaški klub Medveščak osvajač je i Kupa Hrvatske (Ružica Meglaj Rimac) i prvakinje su Hrvatske po drugi put zaredom. Sve su to bili argumenti da Sportski savez tu vrijednu i složnu družinu s Velesajma proglasi najboljom ženskom ekipom Grada Zagreba. Prisjetimo se da je Posušanka Ana-Marija Begić u obje finalne utakmice, i u Kupu i u prvenstvu Hrvatske, bila MVP (najkorisnija igračica susreta) i da je uvelike pridonijela ovom priznanju, prvom ove vrste u povijesti kluba, ali i osobnom uspjehu i priznanju za najbolju košarkašicu godine u Hrvatskoj prošle sezone. Nagrada Grada Zagreba košarkašicama Medveščaka bit će uručena na Trgu bana Josipa Jelačića u četvrtak, 17. prosinca, na prigodnoj svečanosti.

Kako ni Ana-Marija Begić ni Ivana Tikvić, koje su činile ne samo najbolju centarsku liniju Medveščaka nego kompletne A1 lige Hrvatske, neće biti nazočne na toj dodjeli zbog prvenstvenih obveza njihovih novih klubova u Španjolskoj i Italiji, priznanja će im biti dodijeljena na tradicionalnoj božićno-novogodišnjoj klupskoj fešti na Zagrebačkom velesajmu.Nakon što je proglašena košarkašicom godine u Hrvatskoj za sezonu 2014./2015., ovo je još jedno priznanje standardnoj hrvatskoj seniorskoj reprezentativki Ana-Mariji Begić. Inače, ovih je dana i Sportski savez Posušja pokrenuo izbor najboljih sportaša, a potiče se i izbor onih koji su posuških korijena, a uspješno igraju u inozemstvu i u širim okvirima promiču ime svoga grada i svoga kraja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?