svjetsko prvenstvo

Francuska na krilima Mbappea svladala Argentinu, Messi ide kući

30.06.2018.
u 18:00

Francuska je prvi četvrtfinalist Svjetskog prvenstva. Svladala je Argentinu s 4:3 uz dva gola Mbappea.

Francuska nogometna reprezentacija prvi je četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Francuzi su u prvom meču osmine finala danas u Kazanu pobijedili reprezentaciju Argentine sa 4:3 (1:1).

Antoine Griezmann je u 13. minutio doveo Francusku u vodstvo golom iz penala. Prethodno je u šesnaestercu oboren Kylian Mbappe, koji je kasnije postigao još dva gola i najzaslužniji je za pobjedu.

Izjednačenje Argentini donio je Angel Di Maria u 41. minuti, snažnim i preciznim udarcem sa više od 20 metara u gornji desni kut. Tri minute u drugom poluvremenu Argentincima je trebalo da naprave potpuni preokret. Lionel Messi šutirao je s ruba šesnaesterca, loptu je na putu do gola zakačio Gabriel Mercado i prevario golmana Hugu Llorisa te pogodio za vodstvo od 2:1.

Međutim, devet minuta kasnije Francuzi dolaze do izjednačenja. Lucas Hernandez je ubacio s lijeve strane na rubu šesnaesterca odakle je Benjamin Pavard volej udarcem pogodio suprotni kut. Bio je to prvi gol ovog obrambenog igrača u dresu Francuske.

U 64. minuti Kylian Mbappe je dobio loptu u šesnaestercu, oslobodio se svojih čuvara i poslao loptu iza leđa golmana Franca Armanija, a isti igrač je samo četiri minute kasnije završio lijepu akciju francuske reprezentacije koja je krenula od golmana Llorisa i svojoj ekipi osigurao pobjedu.

Poraz Argentine ublažio je Sergio Aguero u 90. minuti.

Francuska će u četvrtfinalu 6. srpnja igrati s pobjednikom večerašnjeg meča Urugvaj - Portugal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije