zrinjski

Marinović: Ovo je derbi koji može odlučiti jedan trenutak inspiracije

22.08.2015.
u 06:45

Trener plemića Vinko Marinović tvrdi kako Zrinjski i Široki igraju utakmicu koja može zbog jedne nijanse u igri otići na bilo koju stranu

a Mladi nogometaši HŠK Zrinjski pod vodstvom trenera Tihomira Skoke Tikija osvojili su III. Bambino Cup Konjic 2015.

U prvoj utakmici Zrinjski je sa 4:0 bio bolji od Donje Mahale (Filip Šakota 3 i Niko Biokšić 1), dok je u drugom susretu sa 5:0 porazio mladu momčad Bambino Konjic 5:0 (Filip Šakota 3,David Pavlović 2 i Luka Pušić 1)

U finalu turnira Zrinjski je s uvjerljivih 4:1 bio bolji od momčadi Mlade nade Sarajeva. Sva četiri pogotka na tom susretu postigao je Filip Šakota. Za najboljeg igrača i strijelaca turnira s 10 postignutih pogodaka upravo je proglašen spomenuti Šakota. Plemići rođeni 2007. nastupili su u sljedećem sastavu: Leon Koso, Niko Biokšić, Leonard Vasilj, David Pavlović, Luka Pušić, Filip Šakota, Marko Tozić, Karlo Arapović, Petar Soldo, Luka Zorić i Franjo Raspudić. Na turniru je nastupila i momčad Zrinjski 2 koja je zauzela 4. mjesto.

Zrinjski kod kuće u nedjelju igra novi derbi sa Širokim Brijegom. Večernji termin od 19 sati je pogodan, gotovo je pa završena sezona godišnjih odmora, studenti se već lagano vraćaju u grad na Neretvi, a sve to puno bi trebalo pogodovati i posjetu nogometne utakmice.

Cilj je opet pobjeda

Ipak, susreti sa Širokim Brijegom bez obzira na sve preduvjete, bivali su odlično posjećeni, redoviti i najposjećeniji. Susreti su to koji nose pozitivnu tremu i viši stupanj pripravnosti.

Ipak, na redovitoj tiskovnoj konferenciji koja je organizirana jučer u taboru plemića nije se mogla osjetiti ništa osim hladnokrvnosti.

- Prošlo kolo smo imali derbi sa Sarajevom u kojem smo uspjeli doći do pobjede. Sada nas ponovno očekuje derbi, ovaj put sa Širokim, i nadam se da ćemo odigrati kvalitetno kao u Sarajevu. Dat ćemo sve od sebe i pokušati doći do pobjede pred našim navijačima od kojih sigurno očekujem da nas podrže kao i u prethodnim utakmicama, kazao je otvoreno trener plemića Vinko Marinović koji bi Širokom mogao suprotstaviti postavu (4 - 2 - 3 - 1): Karačić - Blaić, Graovac, Laštro, Stojanović - Petrak, Žeravica - Radulović, Todorović, Zakarić - Mešanović.

Navedeni sastav prepiska je onog iz prošlog kola protiv Sarajeva, ali Marinović ima još nekoliko igračkih kombinacija s kojima bi mogao iznenaditi protivnika.

- Momčad Širokog imao dosta kvalitetnih igrača, posebno u napadačkom dijelu. Mi imamo odličnu momčad i dobro ozračje u momčadi, te želimo pobjedom učvrstiti 1. mjesto. Široki trenutačno igra promjenjivo, međutim, to nema nikakve veze, jer derbi utakmice su uvijek posebne. U tim susretima pravila padaju u vodu, odlučuju sitni detalji i nadahnutost pojedinca. Kod igrača će biti veliki motiv, budući da su neki od njih igrali za Zrinjski, a sada igraju u Širokom i obrnuto. Nema posebnih nepoznanica, znamo da je Široki kvalitetan i da je najveća opasnost po naš gol Wagner - dodao je Marinović.

I veznjak Aleksandar Radulović je kratko analizirao protivnika:

- Široki ima odlične pojedince poput Wagnera ili Crnova, te još nekih igrača koji su uistinu kvalitetni. S druge strane, naša je prednost momčadski duh i kolektivna igra - na glas je razmišljao Radulović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije