Široki Brijeg na Pecari ugošćuje staroga, nezgodnog protivnika Tuzla City u nedjelju (21 sat)

Marijan Budimir: Nije ovo prijateljski ogled, bit će teško

12.08.2023.
u 14:53

Nakon 2:1 pobjede u 2. kolu Premijer lige BiH u gostima kod Posušja, nogometaši Širokog Brijega ugostit će na Pecari jednog drugog, tradicionalno neugodnog protivnika - Tuzla City. Jer, Tuzla City je protivnik s kojim je Široki Brijeg dugo imao ukupan negativan rezultat, ali ga je u posljednje dvije sezone klub s Pecare ipak doveo u plus... pa ne bi bilo ugodno da se sve opet vrati u minus. - Nisam znao za ovaj podatak. Ali, drago mi je da ćemo napokon istrčati na Pecaru, pred naše navijače. Hvala im za podršku iz prošlog kola u Posušju. Tamo ih se okupio uistinu lijep broj i dobro su nas podržali i "nosili". Ugodno sam iznenađen njihovom podrškom. I ovaj se put nadam punim tribinama - izjavio je na tiskovnoj konferenciji trener Ante Budimir, koji se već potpuno udomaćio u Širokom Brijegu: - Uoči ove utakmice i dalje imamo problema s ozljedama. Adam Benić, desni bočni, i dalje je potpuno izvan stroja. Izvjesnih problema ima i Ilija Bagarić, još je pod ozljedom. Napokon se treninzima vratio Branimir Barišić, ali on još nije spreman za nastup. Bože Vukoja nije u konkurenciji jer je pod suspenzijom zbog izostanka s treninga i neizvršavanja klupskih obveza... - Igrali smo protiv Tuzle u pripremnoj utakmici na Kupresu. Ali, to je bila pripremna utakmica, ovo je nešto drugo, ovo je ipak prvenstvo. Od nas se puno očekuje, ali treba biti realan i priznati da se nešto pita i protivnika - kaže Budimir.

- U Posušju smo pobijedili i osvojili tri važna boda, ali nisam bio zadovoljan nekim stvarima. Osobito se to odnosi na igru u obrani, kad je lopta u posjedu suparnika. Imali smo zajedničku videoanalizu te utakmice i svi smo vidjeli što nije u redu i što smo griješili. Uz sve, moramo vratiti psihološku stabilnost, koja se negdje zagubila. Jasno je da to neće ići tako lagano. Ali, mora se to u prvenstvu popraviti. Što se Tuzle tiče, pogledat ćemo snimku tri njihove utakmice. Prva je u ona u Gabeli, koju su Tuzlaci visoko dobili (4:1, nap. a.), iako je GOŠK prvi došao u vodstvo. Primijetili smo kako igrači Tuzle povremeno djeluju bezvoljno, ali to je samo privid. Ne smijemo nasjesti na takve stvari...

Novinari su pitali je li prijelazni rok za njega i Široki Brijeg završen, a Budimir je ponudio "pitijski" odgovor: - Pa, nedostaju nam još dva igrača...

Nije kazao koji su to, tj. na kojim pozicijama primjećuje i osjeća nedostatke. Možda je to stanoviti "deficit" u veznom redu te na braničkim mjestima, posebice što je zbog bolesti iz momčadi odsutan Bože Prusina. Na kraju razgovora s predstavnicima sedme sile Budimir je poručio navijačima da opet budu 12. igrač, kao i na Mokrom docu. O sastavu novinari "ne smiju" pitati Budimira, pa im ostaje da sami iskombiniraju početnih 11 igrača. Pa, evo ih: A. T. Tomić, Pranjić, Šaravanja, Šuto, Kuprešak, Ćavar, Tomić, Capan, Mamić, Lukić, Kpan (Puljić, Buljan, Musa, Lovrić, F. Matić, Dadić, Gašpar, M. Matić, Barišić (?), Vrcić). Sudi Benjamin Deljković (Sarajevo). TV Arena Sport (21 sat).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?