Borac napustio igru

Maksimović: Ne znam što su Slovenci željeli, “nabijati” vratara koji ima 15 godina...

09.02.2019.
u 08:15

Borac se s puno optimizma vraća iz Turske. Tri pobjede donijele su zadovoljstvo, a mrlju na pripreme bacio je susret kombiniranog sastava s Mariborom, koji je trener Darko Vojvodić prekinuo nakon prvih 45. minuta.

Pobjeda protiv Arsenala

U posljednjoj utakmici banjolučki klub savladao je Arsenal iz Kijeva s 1:0. Momčad trenera Vojvodića odigrala je kvalitetan susret. Banjolučani su u prvom dijelu bili odlični u napadu i mogli su steći i veću prednost dok su u drugom dijelu u potpunosti zaustavili ukrajinski klub. Borac je poveo u 41. min. Stojan Vranješ odlično je izveo slobodan udarac i pogodio je mrežu.

- Zadovoljan sam igrom u oba pravca. Odigrali smo još jedan kvalitetan susret i pokazali da se možemo nositi s kvalitetnim europskim klubovima. Prvo je to bilo u susretu s Terekom, sad s ukrajinskim Arsenalom. Sve to donosi nam optimizam pred nastavak natjecanja. Odradili smo dobre pripreme i to je ono što nas može radovati. Sad nam slijedi povratak u Banju Luku i završetak priprema – istaknuo je Vojvodić.

Ipak, glavna tema regionalnih medija je i dalje utakmica protiv Maribora. Borac je napustio teren nakon prvih 45 minuta nezadovoljan činjenicom da, po njima, slovenski klub nije poštovao dogovor. Po završetku prvog poluvremena Banjolučani nisu željeli nastaviti utakmicu, a razlog tomu je što trener Maribora Darko Milanič nije izveo kombiniranu postavu, iako je ranije dogovor bio da u obje momčadi igraju mladi sastavi.

– Ne znam što je bio cilj stručnog stožera Slovenaca, “nabijati” našeg vratara koji ima 15 godina... Dogovor je bio da nastupe s mladim igračima, većinom juniora, a oni su to grubo prekršili. Naš trener Darko Vojvodić htio je prekinuti utakmicu odmah na početku, ali smo odlučili odigrati poluvrijeme. Sramota je to što je njihov trener zagrijavao jednu momčad pred utakmicu, a onda izveo potpuno drugu postavu s Mešanovićem, Tavaresom i još nekoliko najboljih prvotimaca. To je klasično nepoštovanje dogovora i naš trener odlučio je prekinuti utakmicu – rekao je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

‘Bušili’ ih Mešanović i Tavares

Strijelci su bili Uskoković, Mešanović i dva puta Tavares. U Mariboru tvrde da nije bilo ništa sporno. Slovenski klub ističe da je najavio da će igrati igrači koji nisu nastupili protiv Spartaka i da su to ispunili. Kao dokaz navode da nijedan igrač iz susreta protiv Spartaka nije počeo susret s Borcem.

- Najavili smo ovakav tim i žao nam je što se to dogodilo jer sam u drugom dijelu želio izvesti novi tim. Sve što smo najavili, i ostvarili smo. Protiv Borca igrali su oni koji nisu protiv Spartaka i u drugom dijelu prigodu su trebali dobiti još neki mladi igrači. Iznenađeni smo načinom na koji je Borac reagirao i malo nam je poremetio pripreme jer smo ostali bez 45 minuta igre i prilike koju smo trebali pružiti ostalim nogometašima. Ali što se može. Život donosi i iznenađenja pa se moramo snalaziti – izjavio je Milanič za službenu klupsku internetsku stranicu.•

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije